Olyan API-t ad a fejlesztők kezébe, amellyel rákényszeríthetik a felhasználókat a kritikus biztonsági frissítések telepítésére.

Az Android Dev Summiton, a Google fejlesztői konferenciáján jelentették be, hogy olyan API-t kapnak az appfejlesztők, mellyel a kritikus biztonsági foltok javításainak telepítését akár ki is kényszeríthetik – írja az Engadget.

A In-app Updates API. A fejlesztők az API segítségével lényegében testre szabhatják az alkalmazásfrissítési folyamatot, és az úgy jelenik meg, mint az alkalmazás szerves része. Vagy azonnali telepítésre kényszeríthetik a felhasználót, vagy azt oldhatják meg, hogy az alkalmazás használata alatt töltődjön le a frissítés.

A kényszerítés meglehetősen egyszerűen és látványosan történik: amikor a felhasználó elindítja az alkalmazást, kap egy teljes képernyős üzenetet, ami felhívja a figyelmet a kritikus hibajavítás megjelenésére. A felhasználónak nincs is más lehetősége, mint a képernyőn a frissítés gombra bökni (lásd a fenti képet).

Ennél kevésbé agresszív a másik módszer, amit a Google rugalmas frissítésnek (flexible update) nevez: az app jelzi, hogy van friss verziója, amit az app használata közben a háttérben le is tölt. A javítás ilyenkor csak az app újraindításakor települ.

Egyéb újdonságok is voltak

A felhasználókat a várható magas ára ellenére valószínűleg a hajtogatható telefon témája érdekelte a legjobban. Mint azt a Samsung bejelentése kapcsán is írtuk, a Google természetesen támogatja az érdekesnek ígérkező készülékeket (a Samsung konferenciáján a Google androidos felhasználói élményért felelős vezetője is megjelent).

A hajlítható képernyőnél azonban korábban fogják élvezni a felhasználók az új alkalmazáskiadási formátum előnyeit. Mint a Google írja, 2012-től átlagosan ötszörösére nőtt az appok mérete. Ez nem csak a telefonokat terheli le: a felhasználók eleve ritkábban telepítik, nem szeretik frissíteni, és gyakrabban el is távolítják azokat az appokat, melyek túlságosan sok helyet foglalnak a telefonjukon, és a frissítésekkor nagy mennyiségű adatot töltenek le. Ezen segít az Adroid App Budle alkalmazáskiadási formátum, amellyel akár 35 százalékny megtakarítást is el lehet érni. Mindezt úgy, hogy a fejlesztőknek nem kell a korábbi kódot újraírniuk.

Ide tartozik, hogy kiadták az integrált fejlesztői környezet, az Android Studio 3.3-as verziójának a bétáját. Ennek egyik fontos újdonsága, hogy olyan elemző és profilozó eszközöket építettek bele, amikkel fel elehet tárni, hogy mi lassítja a build folyamatokat, azaz a telepítésre kész app előállítását.

Mobilitás

Politikusfegyelmező funkciót próbálgatnak a Twitternél

A közösségi platform olyan megoldásokon dolgozik, amelyek akár a közösségi visszacsatoláson keresztül erősebb kontextusba helyezné a tartalmakat, és azt is megakadályozná, hogy trollok vagy pártaktivisták rohanjanak le egy-egy topikot.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.