Olyan API-t ad a fejlesztők kezébe, amellyel rákényszeríthetik a felhasználókat a kritikus biztonsági frissítések telepítésére.
Hirdetés
 

Az Android Dev Summiton, a Google fejlesztői konferenciáján jelentették be, hogy olyan API-t kapnak az appfejlesztők, mellyel a kritikus biztonsági foltok javításainak telepítését akár ki is kényszeríthetik – írja az Engadget.

A In-app Updates API. A fejlesztők az API segítségével lényegében testre szabhatják az alkalmazásfrissítési folyamatot, és az úgy jelenik meg, mint az alkalmazás szerves része. Vagy azonnali telepítésre kényszeríthetik a felhasználót, vagy azt oldhatják meg, hogy az alkalmazás használata alatt töltődjön le a frissítés.

A kényszerítés meglehetősen egyszerűen és látványosan történik: amikor a felhasználó elindítja az alkalmazást, kap egy teljes képernyős üzenetet, ami felhívja a figyelmet a kritikus hibajavítás megjelenésére. A felhasználónak nincs is más lehetősége, mint a képernyőn a frissítés gombra bökni (lásd a fenti képet).

Ennél kevésbé agresszív a másik módszer, amit a Google rugalmas frissítésnek (flexible update) nevez: az app jelzi, hogy van friss verziója, amit az app használata közben a háttérben le is tölt. A javítás ilyenkor csak az app újraindításakor települ.

Egyéb újdonságok is voltak

A felhasználókat a várható magas ára ellenére valószínűleg a hajtogatható telefon témája érdekelte a legjobban. Mint azt a Samsung bejelentése kapcsán is írtuk, a Google természetesen támogatja az érdekesnek ígérkező készülékeket (a Samsung konferenciáján a Google androidos felhasználói élményért felelős vezetője is megjelent).

A hajlítható képernyőnél azonban korábban fogják élvezni a felhasználók az új alkalmazáskiadási formátum előnyeit. Mint a Google írja, 2012-től átlagosan ötszörösére nőtt az appok mérete. Ez nem csak a telefonokat terheli le: a felhasználók eleve ritkábban telepítik, nem szeretik frissíteni, és gyakrabban el is távolítják azokat az appokat, melyek túlságosan sok helyet foglalnak a telefonjukon, és a frissítésekkor nagy mennyiségű adatot töltenek le. Ezen segít az Adroid App Budle alkalmazáskiadási formátum, amellyel akár 35 százalékny megtakarítást is el lehet érni. Mindezt úgy, hogy a fejlesztőknek nem kell a korábbi kódot újraírniuk.

Ide tartozik, hogy kiadták az integrált fejlesztői környezet, az Android Studio 3.3-as verziójának a bétáját. Ennek egyik fontos újdonsága, hogy olyan elemző és profilozó eszközöket építettek bele, amikkel fel elehet tárni, hogy mi lassítja a build folyamatokat, azaz a telepítésre kész app előállítását.

Mobilitás

Ritka az olyan magyar, aki nem vásárol neten

Egy friss kutatás szerint már érdemben nem nagyon lehet növelni az online vásárlók hazai táborát.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.