Olyan API-t ad a fejlesztők kezébe, amellyel rákényszeríthetik a felhasználókat a kritikus biztonsági frissítések telepítésére.

Az Android Dev Summiton, a Google fejlesztői konferenciáján jelentették be, hogy olyan API-t kapnak az appfejlesztők, mellyel a kritikus biztonsági foltok javításainak telepítését akár ki is kényszeríthetik – írja az Engadget.

A In-app Updates API. A fejlesztők az API segítségével lényegében testre szabhatják az alkalmazásfrissítési folyamatot, és az úgy jelenik meg, mint az alkalmazás szerves része. Vagy azonnali telepítésre kényszeríthetik a felhasználót, vagy azt oldhatják meg, hogy az alkalmazás használata alatt töltődjön le a frissítés.

A kényszerítés meglehetősen egyszerűen és látványosan történik: amikor a felhasználó elindítja az alkalmazást, kap egy teljes képernyős üzenetet, ami felhívja a figyelmet a kritikus hibajavítás megjelenésére. A felhasználónak nincs is más lehetősége, mint a képernyőn a frissítés gombra bökni (lásd a fenti képet).

Ennél kevésbé agresszív a másik módszer, amit a Google rugalmas frissítésnek (flexible update) nevez: az app jelzi, hogy van friss verziója, amit az app használata közben a háttérben le is tölt. A javítás ilyenkor csak az app újraindításakor települ.

Egyéb újdonságok is voltak

A felhasználókat a várható magas ára ellenére valószínűleg a hajtogatható telefon témája érdekelte a legjobban. Mint azt a Samsung bejelentése kapcsán is írtuk, a Google természetesen támogatja az érdekesnek ígérkező készülékeket (a Samsung konferenciáján a Google androidos felhasználói élményért felelős vezetője is megjelent).

A hajlítható képernyőnél azonban korábban fogják élvezni a felhasználók az új alkalmazáskiadási formátum előnyeit. Mint a Google írja, 2012-től átlagosan ötszörösére nőtt az appok mérete. Ez nem csak a telefonokat terheli le: a felhasználók eleve ritkábban telepítik, nem szeretik frissíteni, és gyakrabban el is távolítják azokat az appokat, melyek túlságosan sok helyet foglalnak a telefonjukon, és a frissítésekkor nagy mennyiségű adatot töltenek le. Ezen segít az Adroid App Budle alkalmazáskiadási formátum, amellyel akár 35 százalékny megtakarítást is el lehet érni. Mindezt úgy, hogy a fejlesztőknek nem kell a korábbi kódot újraírniuk.

Ide tartozik, hogy kiadták az integrált fejlesztői környezet, az Android Studio 3.3-as verziójának a bétáját. Ennek egyik fontos újdonsága, hogy olyan elemző és profilozó eszközöket építettek bele, amikkel fel elehet tárni, hogy mi lassítja a build folyamatokat, azaz a telepítésre kész app előállítását.

Mobilitás

100 dollárért ad mesterséges intelligenciát az Intel

Persze nem egy komplett mesterséges intelligencia rendszert kap a vásárló, hanem egy olyan eszközt, amivel tud kísérletezni. A Neural Compute Stick 2 mindössze 99 dollár lesz.
 
Hirdetés

Mesterséges intelligencia a NAS-okban

A maga nemében egyedülálló a QNAP legújabb, TS-2888X NAS MI platformja. A QuAI a gépi tanulási modellek gyors létrehozásával, képzésével, optimalizálásával és telepítésével korábban elérhetetlen távlatokat nyit meg a felhasználók előtt.

A szemünk előtt válik egymás komplementerévé a két technológia. Az okos szerződésektől, az élelmiszeriparon keresztül az energiaelosztásig, szinte nincsen olyan terület, amit ne forradalmasítana blokklánc és a dolgok internetének összehangolt működése.

a melléklet támogatója az Oracle Hungary

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.