A vállalat átszínezné a keresési találatokat, amivel már most izzó haragot váltott ki az áldozatokból.

A Google keresőjének találati oldala egyszerűnek tűnhet, pedig az ott látható színvilág hosszas tesztelés eredménye. Jelenleg a keresett oldalak címe kék, a konkrét URL címek zöld, az az alatt található információs szöveg fekete betűkkel szedik. A neten több helyen megjelent fotók alapján arra lehet következtetni, hogy a Google változtatna a renden, ami nem mindenkinek tetszik.

Fekete bárány

Persze sokkal közelebb járunk az igazsághoz, ha azt mondjuk, hogy senkinek sem tetszik. Akik éppen beleestek a tesztelők csoportjába, azok azt vehették észre, hogy az eddig kék címek feketére változtak, ezen kívül azonban más változás nem észlelhető. A netre kiposztolt fotók, kijelzőképek alapján a látvány valóban gyászos, azt azonban most senki sem tudja, hogy mennyire vagyunk a végleges bevezetésétől – ha ez megtörténik egyáltalán.

A Google semmilyen hivatalos infóval nem szánta meg a netezőket, így szakértők csak arra következtethetnek, hogy egy A/B teszt szemtanúi vagyunk. Ezt a módszert a weboldalak felépítésének, kezelőfelületének, az azon megtalálható bizonyos elemek, gombok, linkek tesztelésére használják, hogy eldönthessék, melyik megoldás a hatékonyabb.

Sok pénzt is hozhat

Az oldalaikon nagy forgalmat bonyolító vállalatok rendszeresen végeznek ilyen teszteket, hiszen jelentős bevételnövelés érhető el egy-egy jól kitesztelt változtatással. Ebben maga a Google is profi, amire jó példa a pár évvel ezelőtt lefuttatott A/B teszt, ami a már említett kék szín különböző árnyalatait vizsgálta.

A „Kék 50 árnyalata” néven elhíresült tesztre azért volt szükség, mert nem tudtak dönteni, hogy melyik színárnyalatot válasszák, és mivel a felhasználók az egyik lilába hajló verziót szerették jobban, ez lett a végleges. Az újítás éves szinten 200 millió dolláros extra bevételt hozott a cégnek. A legutóbbi változtatást tavaly érzékelhettük, amikor a keresési felület navigációs linkjeit a korábbi pirosról kékre változtatták meg.

Piaci hírek

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.