Konzumer tech

A Gutenberg-galaxis még az internetnek is ellenáll

Habár a napilapok és egyéb nyomtatott újságok szinte kivétel nélkül szenvednek, ha éppen nem húzták máris le a rolót, a könyvnyomtatás még a webes korszakban is kifizetődő.
 
A kongresszust is érdekli, hogy mit művel a Google az egészségügyi adatokkal
Lehet, hogy szabályos a Google és egy egészségügyi szolgáltató sok millió felhasználót érintő közös projektje, de ezek a szabályok sokak szerint már régen elavultak.
A budapesti automatikus parkoláshoz már csak önvezető autó kell
Bemutatták az AImotive, a Vodafone és a HERE közösen fejlesztett automatikus parkolási rendszerét.
Leterhelt az IT, a szakemberek egyre gyakrabban kiégnek
Ez is a munkaerőhiány egyik káros mellékhatása: sokkal nagyobb a munkaterhelés, mint amit az ember pszichésen el tud viselni hosszabb távon.
Robotok rohangálnak a Stanford hi-tech kórházában
A 2,1 milliárd dollárba kerülő kísérleti intézményt már eleve az új digitális technológiákkal és automatizált megoldásokkal tervezték, amelyektől minden területen hatékonyabb működést várnak.
Az Interpol is beszáll a titkosítás elleni küzdelembe
A hétvégén Lyonban, éves konferenciáján tárgyalt a nemzetközi szervezet arról, hogy a hatóságoknak szükségük lenne backdoorokra a titkosított kommunikációt segítő alkalmazásokhoz.
Sokan jól is járhatnak a munkavégzés és a munkakörök átalakulásával
Az EIU szponzorált kutatása szerint a munkaerő kiválasztásának és hasznosításának változása összességében hozzájárul a béremeléshez, az átképzési lehetőségek szaporodásához és az új technológiák bevezetéséhez is.
Átalakítja a Microsoft a felhős adatgyűjtési és -kezelési szabályzatát
Egy áprilisban indított EU-s vizsgálat hatására vátoztatott a cég. 2020 elejétől már globálisan is az új szabályok lépnek életbe.
Erősen nyitott itthon is a vásárlási szezon
A fekete péntek már évek óta szerves része lett a hazai ünnepi szezonnak. Az időtartamában is egyre nyúló akciós időszakot elsők között nyitó Extreme Digital számai alapján idén sem volt/lesz okuk panaszra a kereskedőknek.
Így tegye hatékonyabbá cégét
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.
A Daimler már nem hisz annyira a robot taxikban
A vállalat a költségek és a kockázatok mérlegelését követően a hosszú távú teherszállításra koncentrálja erőforrásait, és takarékra teszi az önvezető személyautók fejlesztését.
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.