Az Avi Networks felvásárlása nyomán az eddig is elérhető, de a jövőben már beépített funkcionalitással kínált ADC technológiával gazdagodik a VMware NSX.

A VMware csütörtökön jelentette be a kaliforniai Avi Networks felvásárlását, amelynek pénzügyi vonatkozásait ezúttal nem közölte. A multi-cloud környezetekbe szánt automatizációval, analitikával és alkalmazáskézbesítéssel (AD) foglalkozó vállalat 2012 óta működik, az elmúlt időszakban összesen 115 millió dollárnyi tőkebefektetést és olyan ügyfeleket szerzett magának, mint például a Deutsche Bank, a Hulu vagy a Cisco Systems. A VMware 2020 második pénzügyi negyedévére végrehajtott tranzakcióval a társaság biztonsági és hálózati portfólióját erősítenék meg, legelsősorban az Avi szoftveres alapokon működő ADC (application delivery controller) termékével.

Az Avi platformja az alkalmazások automatizálását segíti a hálózatkezelés vagy az informatikai biztonság vonatkozásában, olyan lehetőségeket kínálva, mint a zárt rendszerű analitika, a sablonokra épített konfiguráció vagy a különféle menedzsmenteszközökkel való integráció. A cég fejlett eszközöket kínál a teljesítményfelügyelethez, az on-premise vagy heterogén felhős környezetekben való alkalmazástelepítéshez vagy az on-demand megoldások skálázásához.

Szakítottak a hagyományos megközelítéssel

Az Avi már jelenleg is integrálható a VMware bizonyos technológiáival (VMware NSX, VMware vCenter stb.), de az akvizíció lezásását követően a VMware NSX Data Centerbe építve is megjelennek a terheléselosztást (load balancing) támogató képességek, illetve szó van egy továbbfejlesztett, önállóan kínált ADC termékről is. A közlemény szerint az Avi Networks és a VMware NSX kombinációja választ kínál majd az ügyfeleknek az újabb keletű kihívásokra és kockázatokra, friss üzleti modellek alapja lehet, és lokációtól függetlenül biztosítja majd a szolgáltatások összekapcsolását mindenféle alkalmazással vagy adatkészlettel.

A több mint hat éve működő Avi nagyválallati platformját eddig számos iparágban telepítették a pénzügyi szektorban, az e-kereskedelemben, a taechológiai és gyártóiparban vagy a kiskereskedelmi ágazatokban. A cég technológiája tulajdonképpen modern alternatívát kínál azokkal a megoldásokkal szemben, amelyek még abból az időszakból származnak, amikor az alkalmazások nem túl gyakran és nem túl látványosan változtak, ráadásul jellemzően a saját vállalati adatközpontokban futottak. Az AWS, az Azure avgy a Google Cloud korában termésezetesen már egész más a felállás, és nem csak a szoftveres erőforrásokat a helyszínekhez vagy a szükségletekhez szabva kiosztani, de a követelmények változásához kapcsolódó adatokat is érdemes nyomon követni.

A kommentárok kiemelik, hogy ugyanez jellemzi a VMware átalakulását is, amihez tökéletesen passzol az Avi Networks beolvasztása. Az Avi alapítói a maguk részéről a VMware-t tartják tökéletes háttérnek a további fejlődéshez, egyszerre méltatva a társaság vízióját, termékportfólióját, technológiáit, go-to-market modellját és vállalati kultúráját is. Nyilatkozatukban a szolgáltatott alkalmazások további modernizációját ígérik, elősegítve a multi-cloud környezetekbe való automatizált és önkiszolgáló teleptéseket.

Cloud & big data

Lepacsizott az Amazon a német versenyhivatallal, de máris jön az újabb ügy

Az online birodalom megússza a bírságot, és 30 napon belül megteszi a szükséges változtatásokat, amelyekre az év eleje óta zajló trösztellenes vizsgálat értelmében szükség lehet. Ugyanakkor az EU pont ma indított újabb, drágának ígérkező aktát.
 
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.