Az Avi Networks felvásárlása nyomán az eddig is elérhető, de a jövőben már beépített funkcionalitással kínált ADC technológiával gazdagodik a VMware NSX.
Hirdetés
 

A VMware csütörtökön jelentette be a kaliforniai Avi Networks felvásárlását, amelynek pénzügyi vonatkozásait ezúttal nem közölte. A multi-cloud környezetekbe szánt automatizációval, analitikával és alkalmazáskézbesítéssel (AD) foglalkozó vállalat 2012 óta működik, az elmúlt időszakban összesen 115 millió dollárnyi tőkebefektetést és olyan ügyfeleket szerzett magának, mint például a Deutsche Bank, a Hulu vagy a Cisco Systems. A VMware 2020 második pénzügyi negyedévére végrehajtott tranzakcióval a társaság biztonsági és hálózati portfólióját erősítenék meg, legelsősorban az Avi szoftveres alapokon működő ADC (application delivery controller) termékével.

Az Avi platformja az alkalmazások automatizálását segíti a hálózatkezelés vagy az informatikai biztonság vonatkozásában, olyan lehetőségeket kínálva, mint a zárt rendszerű analitika, a sablonokra épített konfiguráció vagy a különféle menedzsmenteszközökkel való integráció. A cég fejlett eszközöket kínál a teljesítményfelügyelethez, az on-premise vagy heterogén felhős környezetekben való alkalmazástelepítéshez vagy az on-demand megoldások skálázásához.

Szakítottak a hagyományos megközelítéssel

Az Avi már jelenleg is integrálható a VMware bizonyos technológiáival (VMware NSX, VMware vCenter stb.), de az akvizíció lezásását követően a VMware NSX Data Centerbe építve is megjelennek a terheléselosztást (load balancing) támogató képességek, illetve szó van egy továbbfejlesztett, önállóan kínált ADC termékről is. A közlemény szerint az Avi Networks és a VMware NSX kombinációja választ kínál majd az ügyfeleknek az újabb keletű kihívásokra és kockázatokra, friss üzleti modellek alapja lehet, és lokációtól függetlenül biztosítja majd a szolgáltatások összekapcsolását mindenféle alkalmazással vagy adatkészlettel.

A több mint hat éve működő Avi nagyválallati platformját eddig számos iparágban telepítették a pénzügyi szektorban, az e-kereskedelemben, a taechológiai és gyártóiparban vagy a kiskereskedelmi ágazatokban. A cég technológiája tulajdonképpen modern alternatívát kínál azokkal a megoldásokkal szemben, amelyek még abból az időszakból származnak, amikor az alkalmazások nem túl gyakran és nem túl látványosan változtak, ráadásul jellemzően a saját vállalati adatközpontokban futottak. Az AWS, az Azure avgy a Google Cloud korában termésezetesen már egész más a felállás, és nem csak a szoftveres erőforrásokat a helyszínekhez vagy a szükségletekhez szabva kiosztani, de a követelmények változásához kapcsolódó adatokat is érdemes nyomon követni.

A kommentárok kiemelik, hogy ugyanez jellemzi a VMware átalakulását is, amihez tökéletesen passzol az Avi Networks beolvasztása. Az Avi alapítói a maguk részéről a VMware-t tartják tökéletes háttérnek a további fejlődéshez, egyszerre méltatva a társaság vízióját, termékportfólióját, technológiáit, go-to-market modellját és vállalati kultúráját is. Nyilatkozatukban a szolgáltatott alkalmazások további modernizációját ígérik, elősegítve a multi-cloud környezetekbe való automatizált és önkiszolgáló teleptéseket.

Cloud & big data

Trump stábja befoglalta a választási hajrára a YouTube frontját

A jelöltek összesen akár egymilliárd dollárt is beleönthetnek a digitális hirdetésekbe a választásokig, az online kampányok eredményessége pedig a végső győzelmet is eldöntheti.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.