Biztonság

A zsarolóprogramoktól félnek a legjobban a biztonsági vezetők

A ransomware támadások mára vezető IT-biztonsági kockázattá váltak, az idén várhatóan még tovább növekszik az incidensek száma és a célpontok köre is.
 
Útleveleink hamarosan utolérhetik ölebeink nemzetközi úti okmányát
Politikusok és a technológiai cégek is oltási útlevél létrehozásán gondolkodnak.
Intel-negyedév: pénzügyi eredmények rock 'n' rollosan
Minden (is) volt az Intel negyedik negyedéves pénzügyi eredményeinek bejelentésekor.
Mire elég 1600 milliárd dollár?
Kína ennyit költ újgenerációs infrastruktúra-fejlesztésekre 2025-ig. Ezzel reagáltak az új amerikai elnök beiktatására.
Kipukkant a Google internetes lufija
Bár nemrég még úgy tűnt, hogy az óriási hőlégballonokról szórt net kezd üzletileg is életképes formát ölteni, mégis bezár a Loon.
A blockchain végleg beakaszt az óratekerő autóneppereknek
A Ford és a BMW blokklánc-technológiára épülő "születési anyakönyvi kivonattal" adná az autóit, amiben minden adat rögzül.
A Google ügyfeleit szondázza az EU Google elleni vizsgálata
Az európai szabályozók ezúttal a digitális hirdetési üzletben alkalmazott technológiákra és az adatok felhasználására kíváncsiak.
Vezető termékeit is bérgyártásba adná az Intel
Előrehaladott tárgyalásokat folytat a TSMC-vel, hogy utolérje versenytársait gyártástechnológiában.
Így bánna az EU az MI-vel
Egy frissen elfogadott jelentés képezheti az alapját annak a jogi keretrendszernek, amely szabályozná, mire lehet és mire tilos felhasználni a mesterséges intelligenciát.
A bitcoin piaci kapitalizációja elérte a bankszektor tizedét
A bankszektor azonban megbízhatóbb befektetésnek tűnik, még a kriptovaluta-ökoszisztéma egyes elkötelezettjei szerint is.
Eltűnhet az LG márka a mobilos piacról
A dél-koreai gyártó nem finanszírozná tovább a hosszú ideje veszteséges okostelefonos üzletágát, és a hírek szerint annak részben vagy egészben való eladását fontolgatja.
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.
Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.