A tavaly debütált Modern Gyárak Éjszakáját idén is megtartják. Az ipari automatizálás iránt érdeklődő közönséget 16-án, délután négytől tíz óráig várják a programban résztvevő létesítmények.

2017-ben rendezték meg először itthon a Modern Gyárak Éjszakáját, ami tulajdonképpen nagyban hasonlít a sokkal régebbi gyökerű Múzeumok Éjszakája kezdeményezésre. Előbbi esetében azonban nem régebbi korok mestereinek alkotásait, hanem a modern technológia vívmányait lehet testközelből megszemlélni.

Szabad a gyár

Az idei eseményt november 16-án, 16 és 22 óra között tartják az ország számos pontján. A különleges estén a szervezők reményei szerint az érdeklődők testközelből láthatnak példákat a negyedik ipari forradalom automatizált és digitalizált termelési megoldásaira, és megtudhatják, hogyan néz ki egy igazán modern gyár.

A rendezvény házigazdája az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt, mely ezzel az eseménnyel is arra szeretne rávilágítani, hogy az ipar fejlődése nemcsak kihívásokat, hanem lehetőségeket is teremt az élet számos területén. A program különösen érdekes lehet a termelő kkv-k, az iparban dolgozók és a pályaválasztás előtt állók számára, akik most bepillantást nyerhetnek abba, milyen perspektívát kínálnak az okos gyárak, mint üzleti partner vagy munkáltató.

Idén 12 megye 36 gyárában ismerkedhetnek meg a korszerű ipari termeléssel és az okosgyárak működésével az érdeklődők. Az eseményen megtekinthető gyárak legtöbbje az autóiparban, gépiparban és az elektronika területén tevékenykedik, de csatlakoztak az eseményhez az élelmiszeriparból és a gyógyszeriparból is. A szervezők több mint 3500 látogatót várnak, az éjszakai látogatások regisztrációhoz kötöttek. Mivel a helyek gyorsan fogynak, érdemes mihamarabb regisztrálni az esemény honlapján.

Cloud & big data

Beszarás: jön az okospelenka

Nem fogynak jól a pelenkák, így a P&G más utakat keres a forgalom növelésére. Két informatikai céggel társulva prémium megfigyelőrendszert alkottak a prémium baba-szülő-kapcsolat biztosítására.
 
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.