A tavaly debütált Modern Gyárak Éjszakáját idén is megtartják. Az ipari automatizálás iránt érdeklődő közönséget 16-án, délután négytől tíz óráig várják a programban résztvevő létesítmények.
Hirdetés
 

2017-ben rendezték meg először itthon a Modern Gyárak Éjszakáját, ami tulajdonképpen nagyban hasonlít a sokkal régebbi gyökerű Múzeumok Éjszakája kezdeményezésre. Előbbi esetében azonban nem régebbi korok mestereinek alkotásait, hanem a modern technológia vívmányait lehet testközelből megszemlélni.

Szabad a gyár

Az idei eseményt november 16-án, 16 és 22 óra között tartják az ország számos pontján. A különleges estén a szervezők reményei szerint az érdeklődők testközelből láthatnak példákat a negyedik ipari forradalom automatizált és digitalizált termelési megoldásaira, és megtudhatják, hogyan néz ki egy igazán modern gyár.

A rendezvény házigazdája az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt, mely ezzel az eseménnyel is arra szeretne rávilágítani, hogy az ipar fejlődése nemcsak kihívásokat, hanem lehetőségeket is teremt az élet számos területén. A program különösen érdekes lehet a termelő kkv-k, az iparban dolgozók és a pályaválasztás előtt állók számára, akik most bepillantást nyerhetnek abba, milyen perspektívát kínálnak az okos gyárak, mint üzleti partner vagy munkáltató.

Idén 12 megye 36 gyárában ismerkedhetnek meg a korszerű ipari termeléssel és az okosgyárak működésével az érdeklődők. Az eseményen megtekinthető gyárak legtöbbje az autóiparban, gépiparban és az elektronika területén tevékenykedik, de csatlakoztak az eseményhez az élelmiszeriparból és a gyógyszeriparból is. A szervezők több mint 3500 látogatót várnak, az éjszakai látogatások regisztrációhoz kötöttek. Mivel a helyek gyorsan fogynak, érdemes mihamarabb regisztrálni az esemény honlapján.

Cloud & big data

Fehérkalapos hekkereket tett milliomossá a HackerOne

Nyolcan vittek el több mint egymilliót abból a százmillió dollárból, amit a portál eddigi története során kifizetett. Mindenkinek adott a lehetőség a csatlakozásra...
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.