Egyszerű, fapados, de mindent tud, amit a pályázatfigyeléshez tudni kell.

Maga Varga Mihály pénzügyminiszter (a fenti képen) népszerűsíti egy videóban a Pénzügyminisztérium első mobil appját, a pályázatfigyelést segítő GINAPP-ot. Az androidos és iOS-es változatban is elkészített alkalmazás a vállalkozásoknak segít abban, hogy nyomon követhessék azokat a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) pályázati kiírásokat, melyek vállalkozásukat érinthetik.

Az alkalmazás fejlesztői az egyszerűségre törekedtek, ennek megfelelően az app funkcióit is a legszükségesebbekre korlátozták. A vállalkozások vezetői, pályázati felelősei azonnali értesítést kaphatnak egy új pályázat megjelenéséről. Emellett a program arra is lehetőséget ad, hogy az érintettek azonnal kapcsolatba lépjenek az ügyfélszolgálattal, és feltegyék kérdéseiket az adott pályázati kiírással kapcsolatban. Az alkalmazás harmadik alapfunkciója, hogy lehet böngészni a már megjelent pályázatok között.

Az értesítéseket azonban lehet finomhangolni a kedvezményezettek köre, a megvalósítási helyszín és a fejlesztési cél alapján. Ez nagyon egyszerű, hiszen csak egy listából meg kell jelölni azokat a kategóriákat, melyek az adott vállalkozásra vonatkoznak ebből a három szempontból (lásd az alábbi videót).
 


A pályázatok közötti keresés is hasonlóan egyszerű, ott a szempontok kiegészülnek a fentiek mellett a támogatás formájával, a pályázat állapotával (aktív/lezárt), valamint a minimum igényelhető összeggel.

Az app arról is küld értesítést, ha a pályázat bármelyik szempontja módosult. Az ügyfélszolgálattól az appból közvetlenül küldhető emailben lehet tájékoztatást kérni adott pályázattal kapcsolatban.

Varga videós nyilatkozata szerint azért is érdemes érdemes letölteni a GINAPP-ot, mert a kormány gazdaságvédelmi intézkedései a következő hónapokban is folytatódnak, így folyamatosan jelennek meg új pályázati felhívások is.

(Nyitókép: MTI/Soós Lajos)

Piaci hírek

A cloudos játékból sem maradhat ki a Facebook

A közösségi óriás is beszáll a streamelt játékok piacára. Tanulva egyes korábbi próbálkozók hibájából, a Facebook óvatosan indít.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.