Közösség & HR

Kínában eltüntetnék a netről a pénzükkel villogó influenszereket

A kínai kormányzat újra fazonra nyírja a közösségi médiát, a túl nagyra hízott piaci cégek után a túlzott gazdagságukkal kérkedő felhasználók is nehéz időszak elé néznek.
 
A Sinkanszentől leshetik el a pedáns működést a műholdak
A szupervonatok műszaki állapotát jó ideje megbízhatóan monitorozó rendszert ültetné át a szatellitekre egy három szervezetet felölelő japán partnerség.
Saját felhős eredményeit is kozmetikázhatja a big tech az MI-befektetésekkel
Nemcsak feltőkésítik azokat a mesterséges intelligenciát fejlesztő vállalkozásokat, amelyek aztán tőlük rendelnek cloud szolgáltatásokat, hanem azt sem feltétlenül árulják el, hogy hol szerepeltetik az onnan származó bevételeket.
Több mint 30 milliárd dollárral emeli a tétet a Google
A marketing- és CRM-megoldásokat fejlesztő HubSpot felvásárlásával nem csak házon belül találhatnak szinergiákat, de eredményesebben versenyezhetnek például a Microsofttal.
Földbe állhat a mesterséges intelligencia is az öncélú fejlesztésekkel
Az OpenAI, a Microsoft, a Facebook, az Apple vagy a Google nagy versenyben van az innovatív AI-termékek bevezetésében, azonban vannak, akik szerint a verseny egy zsákutcában zajlik.
Elnöki bölcsességeket ontó chatbot készült Kínában
A nagy nyelvi modell megfelelő ideológiai képzésen esett át annak érdekében, hogy hűen vissza tudja adni Hszi Csin-ping gondolatait az érdeklődő felhasználóknak.
Nvidia: 262 százalék! Kell még mást is mondani?
Hiába intenek óvatosságra egyes elemzők, a csipgyártó negyedévről negyedévre cáfol rá minden borúlátó jóslatra.
Alig jelentették be, máris vizsgálják a Microsoft mindent látó MI-jét
A Recallt leggyorsabban az Egyesült Királyságban illetékes adatvédelmi hatóságnál vették górcső alá, de a PC-használatot alaposan dokumentáló funkcióról a felhasználóknak és a biztonsági szakembereknek sincs túl jó véleménye.
Még el sem kezdődött, máris véget érhet az iPhone-gyilkos kütyü karrierje
A Human az okostelefonokat is nyugdíjba küldte volna tavaly ősszel bemutatott termékével, de ez annyira nem jött össze, hogy állítólag már vevőt keresnek a zsákutcába jutott vállalkozásra.
A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével
Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
A Dell az Nvidiára építi MI-bizniszét
A két cég bővíti partnerségét, melynek nyomán jönnek új szerverek, PC-k és szolgáltatások is.
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.