Egyes, vízállónak hívott Samsung Galaxy S7 modellekről kiderült, hogy még sincsenek olyan nagy barátságban az éltető folyadékkal, mint ahogyan azt a gyártó állította.

A dél-koreai gyártó bejelentette, hogy kijavította azt a gyártási hibát, ami miatt egyes Samsung Galaxy S7 Active okostelefonok nem bírták ki azokat a víz alatti körülményeket, melyekkel egyébként meg kellett volna birkózniuk. A Consumer Reports-on megjelent információk szerint két készülék elhasalt egy ezt a vizsgáló teszten.

A víz alatt már nem is annyira aktív

Maga a Samsung Galaxy S7 Active az AT&T kínálatában bukkant fel, meglehetősen borsos, 800 dollár körüli áron. Gyártójának állítása szerint másfél méternyi (5 lábnyi) vízmélységben kellene egy ilyen okostelefonnak 30 percig kibírnia meghibásodás nélkül, a fent említett teszt szerint azonban ennek nem minden esetben feleltek meg a készülékek.

Noha a vállalat nem közölte, hogy az Egyesült Államokban június közepe óta elérhető modellből mennyit értékesítettek vagy küldtek vissza garanciális problémákra hivatkozva, a jelenség nem okozhatott eddig leküzdhetetlen gondot a Samsungnak. Phil Berne, a vállalat egyik PR-menedzsere úgy nyilatkozott, hogy „az összes eladott készülékkel összehasonlítva parányi” a hiba hatása.

Elmondása szerint egyébként az összes Galaxy S7 Active ugyanabban az ázsiai gyárban készült. "Megtaláltuk a probléma forrását a gyártósoron, és el is hárítottuk" – nyilatkozta Berne, további részletek közlése nélkül. Azt viszont kijelentette, hogy a most forgalomba kerülő készülékek már mind mentesek ettől a hibától.
 

Nem lesz visszahívás

A már leszállított, boltok polcain található telefonokat nem hívja vissza a Samsung. Ezt a döntés azzal indokolta a vállalat, hogy minden készülékre biztosít egy év teljes körű garanciát. Berne állítása szerint azok a Samsung Galaxy S7 Active tulajdonosok, akiknél beázik a készülék, visszavihetik a kereskedőnek – vagy akár közvetlenül a gyártóhoz is küldhetik –, cserébe pedig egy új készüléket kapnak (a rajtuk tárol információ elvesztéséért való kompenzációról nem esett külön szó). A beázásmentes, már eladott telefonokat azonban nem fogják kicserélni.

A Consumer Reports további részletekre vonatkozó kérdéseit – milyen sorozatszám alapján vagy mely módszerekkel lehetnek beazonosíthatók a hibás példányok – nem kívánta megválaszolni a Samsung. A jelenség csak nagyon-nagyon kis számú eszközt érint – állította Berne –, és nem szeretnék, hogy az emberek azt higgyék, feltétlenül vissza kell küldeniük telefonjaikat.

Kérdés persze, mennyire nyomja rá a bélyegét a típus eladási adataira ez a hozzáállás. A gyártási hibáról értesültek egy része nyilván nem kockáztatja azt, hogy a még problémás szériából szerezzen be egy példányt, tehát vagy kivár, vagy egyáltalán nem vásárol Samsung Galaxy S7 Active-ot.

A vállalatnak egyébként három változata is a csúcskészülékeiből, de a Samsung Galaxy S7 és a Samsung Galaxy S7 Edge kibírta a hasonló tesztek során kapott terhelést.

Konzumer tech

Angol startuppal pallérozza a Galaxy AI-t a Samsung

A dél-koreai vállalat a felvásárlástól azt reméli, hogy az eszközein futó algoritmusok a lehető legtestreszabottabb szolgáltatásokat nyújtják majd a felhasználóknak.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.