Egyes, vízállónak hívott Samsung Galaxy S7 modellekről kiderült, hogy még sincsenek olyan nagy barátságban az éltető folyadékkal, mint ahogyan azt a gyártó állította.

A dél-koreai gyártó bejelentette, hogy kijavította azt a gyártási hibát, ami miatt egyes Samsung Galaxy S7 Active okostelefonok nem bírták ki azokat a víz alatti körülményeket, melyekkel egyébként meg kellett volna birkózniuk. A Consumer Reports-on megjelent információk szerint két készülék elhasalt egy ezt a vizsgáló teszten.

A víz alatt már nem is annyira aktív

Maga a Samsung Galaxy S7 Active az AT&T kínálatában bukkant fel, meglehetősen borsos, 800 dollár körüli áron. Gyártójának állítása szerint másfél méternyi (5 lábnyi) vízmélységben kellene egy ilyen okostelefonnak 30 percig kibírnia meghibásodás nélkül, a fent említett teszt szerint azonban ennek nem minden esetben feleltek meg a készülékek.

Noha a vállalat nem közölte, hogy az Egyesült Államokban június közepe óta elérhető modellből mennyit értékesítettek vagy küldtek vissza garanciális problémákra hivatkozva, a jelenség nem okozhatott eddig leküzdhetetlen gondot a Samsungnak. Phil Berne, a vállalat egyik PR-menedzsere úgy nyilatkozott, hogy „az összes eladott készülékkel összehasonlítva parányi” a hiba hatása.

Elmondása szerint egyébként az összes Galaxy S7 Active ugyanabban az ázsiai gyárban készült. "Megtaláltuk a probléma forrását a gyártósoron, és el is hárítottuk" – nyilatkozta Berne, további részletek közlése nélkül. Azt viszont kijelentette, hogy a most forgalomba kerülő készülékek már mind mentesek ettől a hibától.
 

Nem lesz visszahívás

A már leszállított, boltok polcain található telefonokat nem hívja vissza a Samsung. Ezt a döntés azzal indokolta a vállalat, hogy minden készülékre biztosít egy év teljes körű garanciát. Berne állítása szerint azok a Samsung Galaxy S7 Active tulajdonosok, akiknél beázik a készülék, visszavihetik a kereskedőnek – vagy akár közvetlenül a gyártóhoz is küldhetik –, cserébe pedig egy új készüléket kapnak (a rajtuk tárol információ elvesztéséért való kompenzációról nem esett külön szó). A beázásmentes, már eladott telefonokat azonban nem fogják kicserélni.

A Consumer Reports további részletekre vonatkozó kérdéseit – milyen sorozatszám alapján vagy mely módszerekkel lehetnek beazonosíthatók a hibás példányok – nem kívánta megválaszolni a Samsung. A jelenség csak nagyon-nagyon kis számú eszközt érint – állította Berne –, és nem szeretnék, hogy az emberek azt higgyék, feltétlenül vissza kell küldeniük telefonjaikat.

Kérdés persze, mennyire nyomja rá a bélyegét a típus eladási adataira ez a hozzáállás. A gyártási hibáról értesültek egy része nyilván nem kockáztatja azt, hogy a még problémás szériából szerezzen be egy példányt, tehát vagy kivár, vagy egyáltalán nem vásárol Samsung Galaxy S7 Active-ot.

A vállalatnak egyébként három változata is a csúcskészülékeiből, de a Samsung Galaxy S7 és a Samsung Galaxy S7 Edge kibírta a hasonló tesztek során kapott terhelést.

Konzumer tech

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.