A Huawei leányvállalata bejelentette Honor 9 Lite készülékét, amely egészen meggyőző képességekkel bír, meglepően alacsony áron.

A nagyobbik testvér kisöccse, a Honor 9 Lite kifejezetten a vékonyabb pénztárcával rendelkező, de azért viszonylag erős és sokat tudó okostelefonra vágyók számára készült. Ami meglepő, hogy az eredeti készülék 5,15 inches képátlóval rendelkező kijelzőjénél nagyobb display került bele: a Full HD+ felbontást kínáló, IPS paneles képernyő 5,65 inches mérettel rendelkezik.

Illeszkedve a trendekhez, a 18:9-es képarányú kijelző egészen az üvegből készült váz széléig ér. Utóbbit a vállalat "nanoszintű optikai burkolatnak" hívja, és hasonló, tükrös felületet jelent, mint amivel a HTC U11 rendelkezik.

Kvadkamera, gépi tanulás és minijack aljzat

A csillogó külső alatt egészen komoly belső lapul. A Huawei 16 nanométeres gyártási eljárással készített, nyolcmagos Kirin 659 chipje dolgozik benne, mely mellé 3 GB RAM és 32 GB háttértár tartozik. A 3000 mAh-s kapacitású akkumulátorral rendelkező okostelefont nem csak microSD foglalattal látták el a tárterület bővítéséhez (ezzel akár 256 GB-ra lehet feltornászni kapacitását), hanem megtalálható rajta a jó öreg minijack foglalat is. A szabványos fülhallgatókat használók így továbbra is kedvenc füleseiken keresztül élvezhetik zenéiket és fogadhatják hívásaikat.

Érdekesség, hogy a Honor 9 Lite hátlapjára került ujjlenyomat-olvasó alapesetben negyed másodperc alatt képes azonosítani felhasználójának biometrikus jegyeit. Ennek sebessége azonban növelhető; a gyártó gépi tanulási technikát alkalmaz, hogy minél hatékonyabb legyen az azonosítási módszer. Vagyis minél többször azonosítja magát a tulajdonos, annál gyorsabbá válik a folyamat. (Nem mintha a negyed másodperc egy örökkévalóság lenne...)

De nem ez az egyetlen olyan terület, ahol megpróbál kitűnni a zsúfolt piacon a Honor 9 Lite. A készüléket négy kamerával szerelték fel, pontosabban kétlencsés kialakítást kapott a hátlapon és az előlapon is, 13+2 megapixeles felbontások használata mellett. Alkalmazásával a gyártói ígéretek szerint hatékony háttér-homályosítás (bokeh) effektet lehet létrehozni, amivel különlegessé tehetők a fotók, főleg az önarcképek.

Versenyképes ár

4.2-es Bluetooth csatlakozást kínál a telefon és microUSB porton keresztült tölthető. Android 8.0 Oreóval előre telepítetten vásárolható meg, de a Huawei erre ráültette saját EMUI 8.0 felhasználói kezelőfelületét. Így, aki tiszta Android élményre vágyik, valószínűleg nem ezt a készüléket választja majd, ellenben azok számára, akik megszokták az EMUI-t, ismerős lesz a felület.

Ezen felül is ellátta néhány egyéni szoftveres fejlesztéssel a készüléket a gyártó. A szokásos képjavító és effektező megoldásoknál érdekesebb az úgynevezett Wi-Fi+ funkció, ami automatikusan vált a Wi-Fi és a mobil internetszolgáltatás között, attól függően, hogy melyik kínál jobb minőségű csatlakozást.

A kék és szürke színekben is elérhető készülék legnagyobb vonzereje az ára lesz. Habár magyar forintban még nem ismert költsége, de Nagy-Britanniában 1 penny híján 200 fontért lesz megvásárolható.

Mobilitás

Előfizetésekből és pólókból is tollasodhatnak a youtuberek

Bár a YouTube-on lehet a legjobban keresni, a videósok túlnyomó többségének a hideg vízre való sem jön össze. A platform új szolgáltatásai most a sok követővel és kevés bevétellel futó csatornákon segítenének.
 
Hirdetés

A felhőből érkezhet megoldás a zsarolóvírusokra

Azonnal felismeri, kezeli és megoldást nyújt a felhő alapú Cloud CPE rendszer a megjelenő zsarolóvírusokra. Az egyedülálló szolgáltatáshoz a T-Systems Magyarország ügyfelei Európában elsőként férhetnek hozzá.

Mintakeresés és –felismerés a személyes adatok védelmének szolgálatában. Természetesen a mesterséges intelligencia aktív közreműködésével.

a melléklet támogatója az SAS Institute

Hirdetés

Öt lépés a GDPR-kompatibilis adatkezeléshez

Az adatmenedzsment komplex feladat, amit a GDPR bevezetésével minden korábbinál körültekintőbben kell kezelni a cégeknek, különösen a heterogén vállalati rendszerekben. A többlépcsős folyamaton a SAS Institute szakértője, Szász Viktor vezet végig.

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.