Bizonytalan gazdasági időszakban a vezetők gyakran kénytelenek megszorítani a biztonsági befektetésekre szánt erőforrásaikat. Ha azonban a védelmen spórolunk, sokkal valószínűbb, hogy cégünk kiberbűncselekmény áldozatává válik.
Hirdetés
 

Chester Wisniewski, a Sophos kiberbiztonsági vállalat technológiai igazgatója szerint ez különösen akkor aggasztó, ha figyelembe vesszük, hogy a State of Cybersecurity in Business (A kiberbiztonság helyzete az üzleti életben) Sophos-kutatásban megkérdezett szervezetek 93 százaléka már most is kihívásnak tartja az alapvető biztonsági műveletek végrehajtását. Sőt, 52 százalékuk szerint a kiberfenyegetések már túl fejlettek ahhoz, hogy szervezetük egyedül megbirkózzon velük - ez a kijózanító igazság.

Hogyan profitálhat vállalkozásod az MDR bevezetésével?

A szolgáltatásként nyújtott kiberbiztonsági megoldás (MDR: Managed Detection and Response , azaz észlelő és helyzetkezelő szolgáltatás) lehetővé teszi a vezetőknek, hogy jövőbiztossá tegyék a biztonsági műveleteiket, miközben fenntartják az erős védőpajzsokat.

1. Segít a fókuszálásban a nehéz időszakok alatt.
A biztonsági műveletek házon belüli működtetése számos fix költséggel jár a vállalkozás számára. Sőt, mi a Sophosnál úgy becsültük, hogy egy házon belüli kiberbiztonsági csapat felállítása, amely egy MDR megoldással egyenértékű, akár 1,4 millió fontba is kerülne.

2. Megszabadít a szakértelem hiányától.
Az (ISC) Cybersecurity Workforce Study (kiberbiztonsági munkaerő-felmérés) 3,4 millió fős hiányt jelez a kiberbiztonsági munkaerő területén. Sőt, az IT-vezetők a házon belüli kiberbiztonsági készségek vagy szakértelem hiányát tartják manapság a 3 legfőbb biztonsági kockázat egyikének.

Az MDR-szolgáltatók lefedik mindezen problémákat, mert sokuk több száz specializált erőforrást foglal magába - köztük elemzőket, kutatókat, fenyegetésvadászokat és adatkutatókat. Vállalkozásod számára ez folyamatos támogatást és békét biztosít, tudván, hogy a műveleteid hozzáértő kezekben vannak.

3. Segít maximalizálni a meglévő befektetéseid értékét.
Érthető módon a szervezetek gyakran tartanak attól, hogy egy új MDR-szolgáltatóval meg kell szabadulniuk a meglévő infrastruktúrájuktól és le kell cserélniük azt. Ám ez nem mindig van így. A Sophos például kihasználja a meglévő eszközök telemetriáját a fenyegetések észlelésének, kivizsgálásnak és az azokra adott válaszlépéseknek a felgyorsítására. Ez egy gyors és költséghatékony módszer ügyfeleink biztonsági képességeinek fejlesztésére, miközben növeljük a meglévő technológia megtérülését.

Chester Wisniewski
a Sophos technológiai igazgatója

A Sophos technológiai igazgatója kiemeli; az MDR-szolgáltatás felszabadítja az alkalmazottakat, ami azt jelenti, hogy olyan projektekkel haladhatnak, amelyekkel egyébként megakadnának. Ez kulcsfontosságú, amikor a technológiai vezetők több mint fele (55%) mondja azt, hogy a kiberbiztonsági incidensek kezelése negatívan befolyásolta a többi projekten végzett munkát.

Hozd ki a legtöbbet az MDR bevezetéséből!

Ha készen állunk az MDR-re, megtehetünk néhány lépést, hogy a váltás zökkenőmentes és hatékony legyen.

1. Vizsgáld át a struktúrádat!
Az új biztonsági megoldás új házirendeket és struktúrákat hoz magával a hatékony munkavégzés érdekében. A munkatársaknak tudniuk kell, hogy kihez fordulhatnak, ha kérdéseik vannak, és tudniuk kell azt is, hogyan néznek ki az új biztonsági folyamatok.

2. Tervezz a kihívásokra!
Elemezd az általad jelenleg használt kulcsfontosságú eszközöket és azt, hogyan lehet továbbra is biztonságosan használni azokat egy új biztonsági infrastruktúrán belül!
Míg a biztonsági fenyegetések azonosítása az új partner felelőssége lesz, célszerű megfontolni, melyek a szervezetedet fenyegető legvalószínűbb veszélyek.

3. Találd meg a legjobb partnercsomagot!
Számos jó MDR-szolgáltató létezik, amelyek mindegyike ugyanarra a biztonsági témára kínál variációkat. Néhányan azonban csak hozzáadott extraként vagy szigorú korlátokkal kínálnak válaszokat. Mindig ellenőrizd, mit tartalmaz a megoldás, majd kérdezd meg bármelyik leendő partnert, hogyan előzi meg a kiberfenyegetések színterének fejlődését, hogyan tudják menedzselni és támogatni a meglévő technológiai eszközkészletedet, elég rugalmasak- e a változó üzleti igények támogatásához!

Biztonság

10 milliárd dollárt égetett el az Apple kísérlete

Nemrégiben derült ki, hogy Cupertinóban végleg felhagynak azzal a tervvel, hogy saját autót gyártsanak. Friss hírek szerint a kísérletezgetés még az Apple méretéhez képest sem volt filléres mulatság.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.