Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.
Hirdetés
 

Egyes nagyvállalatok még a tervezés vagy az első alkalmazás fázisát élik, más cégek viszont már számos MI-projektet futtatnak éles környezetben. Egy valami azonban közös minden piaci szereplőben. A mesterséges intelligencia hatásainak és lehetőségeinek figyelmen kívül hagyását el kell kerülniük, ha a jövőben is sikeresek akarnak lenni. Hiszen a trend megállíthatatlan: az MI-infrastruktúrával szembeni igény folyamatosan nő, ahogy az üzleti felhasználók egyre nagyobb és összetettebb problémákat tudnak és akarnak megoldani.

Ebben a törekvésben nyújt segítséget a Lenovo. Stratégiája a mesterségesintelligencia-infrastruktúra rugalmas építőkockákból való felépítésére alapul. Minimális befektetést és könnyű bővíthetőséget kínálva portfóliója az egyfelhasználós rendszerekből a fejlett fürtökig tartó teljes spektrumot lefedi. Megoldásai a vállalati projektek, feldolgozandó adatmennyiségek bővülésével együtt nőhetnek, miközben beilleszthetők a feszes költségvetési keretek közé.

Az ügyféligényeknek való folyamatos megfelelést biztosító, Egyesült Államokban, Németországban, Kínában és Tajvanon működő innovációs centrumok tudására alapuló MI-fejlesztések az adatközponti üzletág élenjáró támaszainak számítanak.

Intelligens átalakulás

A kezdeti lépéseket kiszolgáló asztali megoldások leváltásának szükségét jelzi, ha a mesterséges intelligenciára alapuló fejlesztések adatmennyisége szerverszintű feldolgozást igényel. Új adatbázis létrehozásával, vagy a meglévő bővítésével, esetleg Big Data környezet kialakításával készülhetnek az adattudósok a folyton növekvő mennyiségű nyers információ tárolásának és jövőbeli felhasználásának feladatára. Számukra jelent nagy segítséget a Lenovo ThinkSystem családja, mely jövőálló képességekkel ruházza fel az adatközpontokat a szerverek, a tárolók és a hálózati megoldások területén.

Folyamatos fejlődés mellett a nagyvállalatoknak fel kell készülniük a működő rendszereik teljesítményét meghaladó igényeket támasztó adatrobbanásra. Erre a kihívásra is van válasz. A legnagyobb terhelést is kiszolgáló Lenovo ThinkSystem szerverek az Nvidia Tesla platformjának általános célú számításokra képes GPU-iban rejlő teljesítménytöbbletet fordítják a mesterségesintelligencia-számítások teljesítményének növelésére.

A nagyvállalati informatikai rendszerek rugalmas bővítését a Lenovo ThinkAgile termékei biztosítják. A szoftvervezérelt, hiperkonvergens eszközök és rendszerek egyszerűbbé teszik az IT-infrastruktúrát és lerövidítik a piacra lépés idejét. Felhőtámogatásának köszönhetően a Lenovo ThinkAgile megoldások dinamikusan követik az ügyféligényeket, alkalmazásukkal költséghatékonyan modernizálhatók az adatközpontok. Nutanix, VMware, Microsoft Azure támogatásával pedig garantálják az ügyfelek választási szabadságát.

Széleskörű kompatibilitás

A Lenovo Intelligent Computing Orchestration szoftvermegoldással felügyelhetők a működő rendszerek és fejlesztő tovább a nagyvállalati környezetben alkalmazott mesterséges intelligencia. Egyszerre több keretrendszer és ezek különböző verziói is kezelhetők ugyanazon fürtön. A LiCO-val könnyen importálhatók a különböző, közkedvelt forrásokból származó mesterségesintelligencia-környezetek.

Ütemezője dinamikus terheléselosztást kínál. Egyszerűen telepíthető a megfelelő rendszerre, miközben monitoring képességeivel folyamatosan nyomon követhető a kihasználtság, a futó feladatok és számos egyéb, fontos információ. Munkafolyamat-sablonjai számos külső MI-keretrendszerhez felhasználhatók, a saját, Accelerated AI sablonok pedig különösebb programozási képzettségek nélküli, költséghatékony MI-képzéssel vértezik fel az ügyfeleket.

Elosztott feladatvégrehajtási tudásával a LiCO a nagy projektek hatékonyabb futtatását kínálja azzal, hogy lehetővé teszi a párhuzamos, több szerverre kiterjedő működést. A Lenovo szoftvermegoldásának hatékony eszközeivel való munkavégzést digitális műszerfalak és erőforrás-statisztikák teszik teljessé.

Válaszok, méretkorlát nélkül

A műszaki fejlődéssel egyre csak nő a választható MI-lehetőségek száma. A Lenovo ebben a nehezen áttekinthető környezetben kínál optimalizált építőelemeket az induláshoz és a későbbi bővítéshez. Egy Lenovo ThinkSystem szerver kiszolgálhatja egy részleg igényeit, de szoftveres kiegészítéssel, egy nagy, heterogén fürt részeként több MI-csapatot is támogathat.

Legyen szó akár az egészségügyről, kutatásról és oktatásról, gyártásról vagy az energiaiparról, a mesterséges intelligencia felhasználási területei folyamatosan bővülnek. Ebben a dinamikusan fejlődő környezetben kínálnak könnyen használatba vehető, rugalmas és költséghatékony megoldást a Lenovo adatközponti üzletágának megoldásai.

Cloud & big data

Trump stábja befoglalta a választási hajrára a YouTube frontját

A jelöltek összesen akár egymilliárd dollárt is beleönthetnek a digitális hirdetésekbe a választásokig, az online kampányok eredményessége pedig a végső győzelmet is eldöntheti.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.