Egy év alatt ugrásszerűen nőtt az idősek jelenléte a világ legnagyobb közösségi oldalán. A tiniknek ez egy újabb indok a távolmaradásra.

Egyre öregedik a világ legnagyobb közösségi oldala, ami egyfelől jó hír, mert az idősebbek értékesebb célközönség, mint a tinik. Hosszú távon azonban problémát okozhat, hogy utóbbiak egyre inkább abban szocializálódva nőnek fel, miszerint a Facebook ciki, mert már nemhogy az anyák, de a nagymamák is ott "garázdálkodnak".

Beértek

A PewResearch most publikált, de tavaly szeptemberben végzett felmérése szerint az egyesült államokbeli internetező idősek több mint fele használja már a Facebookot. Az arány a tavalyi 45 százalékról ugrott 56-ra, ezzel ez a korcsoport növekedett a legjelentősebben. A fiatalabb generációk közül a huszonévesek és az ötvenesek 3-3 százalékkal bővültek, míg a 30-49 éveseknél 6 százaléknyi visszaesést mértek.   

 |Create infographics

Ahogy a fenti grafikonon is látszik, a különböző közösségi hálózatok eltérő mintázatot mutatnak a korcsoport szerinti bontásban. A különösen a tinik által kedvelt Instagram esetében fedezhető fel a legerősebb eltolódás a fiatalok irányába. A Twitter is hasonló, de nem ennyire szélsőséges rajzolatot mutat, míg a munkahelyi ügyekre specializálódott LinkedIn esetében érthetően sokkal kiegyensúlyozottabb az aktivitás.

Ciki a Facebook

Az adatok visszaigazolják azt az időről időre felbukkanó állítást, miszerint a fiatalok körében egyáltalán nem annyira jó márkanév a Facebook. A tinidzserek igyekeznek olyan felületeket találni, ahol nem kell attól tartani, hogy szülői "felügyelet" van. Anya, apa is ciki, a nagyiról már nem is beszélve, ugyebár. Bár reprezentatív kutatást nem végzett, de egy texasi tinédzser nemrégiben teljesen hasonló meglátásokról számolt be egy felnőttes szabatossággal megírt, átfogó blogbejegyzésben. A 19 éves egyetemi hallgató szerint társai szinte kizárólag a kötelező családi kapcsolattartás és a nagyon távoli ismerősök elérésére használják a Facebookot, amely szerinte olyan, mint egy rendkívül kínos családi vacsora, amiről nem lehet lelépni.

Mindenesetre rövid távon az elöregedő közönség egyáltalán nem probléma a közösségi óriásnak, hiszen önálló jövedelem hiányában a tinik jellemzően nem túl érdekesek a reklámozók számára. Nem úgy az idősebbek, különösen az olyan fejlett régiókban, mint amilyen az USA is. Az viszont hosszabb távon kezelendő problémaként jelentkezik, hogy a mostani fiatalok közül, akik úgy nőnek fel, hogy a Facebook inkább nyűg, mint hasznos felület, hányan változtatják meg véleményüket és internetezési szokásaikat akkor, amikor kiöregednek a tükör előtti pózolásból.

Közösség & HR

100 millió dollárnyit zsarolt össze a Conti utódcsapata

A Black Basta valószínűleg a hírhedt orosz Conti hekkerbanda egykori tagjaiból állt össze tavaly, és úgy tűnik, rögtön nagyon sokat kaszáltak.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.