Problémák jelentkeztek csütörtökön a T-Mobile 3G internet-szolgáltatásában, az ország egyes részein pedig a T-Mobile hálózatába tartozó telefonszámokat sem lehetett hívni; estére helyreállt a szolgáltatás.
A tegnap esti órákra elhárult a  Magyar Telekom 3G adatszolgáltatásában még délután keletkezett hiba. A december 9-én 14 óra után kialakult adatátviteli fennakadást a cég szakemberei az este folyamán elhárították, így az ügyfelek 19 órától kezdődően fokozatosan kapcsolódhattak vissza a 3G adathálózatra - tette közzé pénteken a Magyar Telekom.

A szélvihar volt az oka? A fennakadást a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy átviteltechnikai berendezés meghibásodása okozta. Az MTI értesülései szerint a csütörtöki szélvihar megrongált egy átjátszótornyot. A cég szakemberei jelenleg is vizsgálják a hiba kialakulásának pontos körülményeit.

A szolgáltató csütörtök délután adott ki először közleményt arról, hogy a Magyar Telekom mobil hálózatában elsősorban a 3G adatszolgáltatást és részben a hangszolgáltatást is érintő hiba tapasztalható. Délután fél 6-kor a cég arról tájékoztatott, hogy a mobil hangszolgáltatás zavartalanul működik, és az SMS szolgáltatás nem érintett a hálózati hiba kapcsán; fennakadás tehát csak a 3G adatszolgáltatást érinti.

Nem az első eset Legutóbb tavaly fordult elő jelentős műszaki hiba a T-Mobile hálózatában, ami december 4-én hajnalban kezdett akadozni egy hálózati szoftver frissítését követően. A szolgáltatás akkor kora délutánra fokozatosan állt helyre.

Idén november végén egy technikai hiba miatt a Telenor hang- és mobilinternet szolgáltatása volt elérhetetlen egy órán keresztül, a Vodafone hálózatában pedig április végén okozott gondokat egy üzemzavar. Most sem a Vodafone-nál, sem a Telenornál nem jelezték, hogy rendszerleállás történt volna.

Európában is épít egy óriási gyárat a Tesla

Az Egyesült Államok és Kína után Németországban is beindul majd a Tesla járműveinek gyártása, a Berlin melletti üzem a tervek szerint a Model Y termelésébe kapcsolódik majd be.
 
A 21. századi vállalatok legjobbika is csak félkarú óriás informatika nélkül, rugalmasság és hatékonyság tekintetében azonban jelentősek a különbségek ezen a téren. Vajon az évtized végén hogyan néz ki egy jól működő IT szervezet?

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.