Érdekes kis alkalmazásra bukkantunk, amely egyrészt felturbózza az androidos okostelefonok hívásmemóriáját és névjegyzékét, valamint mindezt nyakon önti jó adagnyi közösségi médiával. Bár még akadnak bakik, érdemes kipróbálni.
Hirdetés
 
A Current Caller ID ingyenesen tölthető le a Google Play áruházból, ám senki ne gondolja, hogy csak egy újabb nagyképernyős hívó-profilképet megjelenítő appról van szó. Az alkalmazás segítségével egyrészt saját telefonálási szokásainkról is többet megtudhatunk, képet kaphatunk a minket hívók közösségi adatairól, és akár azt is kideríthetjük, kit takar egy ismeretlen szám.Ismeretlen ismerősök Telepítéskor a Current Call ID összekapcsolható saját közösségi szolgáltatásainkkal. Jelenleg a Facebookkal, a Twitterrel és LinkedInnel működik együtt, és a beállítások alatt kedvesen megnyugtat arról is, hogy semmit nem fog a nevünkben tweetelni közzétenni az üzenőfalon.

Az összekapcsolásra azért van szükség, mivel az app párosítja a telefonkönyvünkben lévő neveket illetve telefonszámokat saját közösségi kapcsolatainkkal. Telepítés után, ha bárki telefonál, a megszokott felület helyett a Current Caller ID összesítése ugrik fel, melyben a hívó közösségi oldalakról beszipkázott profilképét és alapadatait láthatjuk, valamint legutolsó bejegyzése és tweetje is megjelenik, hogy tisztában legyünk az illető lelkiállapotával. Bónuszként egy pár napos időjárás-előrejelző csík is megjelenik, ennek ugyan sok köze nincs a hívóhoz, de zavarni nem fog, és akár ki is kapcsolható.

Ha nem valamilyen telefonkönyvbe elmentett ismerősünk telefonál, akkor is esélyes, hogy kideríthető, ki is ő: az app a hívás pillanatától elkezdi feltérképezni a hívószámot a közösségi profilokban és a weben. Persze letiltott telefonszámról hívó biztosítási ügynököket és porszívódealereket nem fog megtalálni, és egyes esetekben már csak a hívás közben tudja összegyűjteni az információkat, hasznos funkció - főleg, ha később próbálunk visszakeresni egy ismeretlentől érkező hívást a telefonkönyvben.Tudom, kit hívtál tavaly nyáron A Current Caller ID másik érdekes szolgáltatása a statisztikák készítése. A telefonkönyvünkben szereplő kapcsolatainkról egy koppintásra színes, grafikonokkal tarkított összeállítást mutat meg arról, mennyit és mikor beszéltünk telefonon vagy váltottunk szöveges üzenetet. Még olyasmiket is kideríthetünk, hogy ő hív többet minket, vagy mi őt, megnézhetjük, melyik napszakban beszélünk általában, és milyen hosszúak a hívásaink.

Ugyancsak készíthetünk statisztikát saját magunkra: alapvetően egy illetve három hónapra visszamenőleg nézhetjük meg látványos grafikonokon bejövő és kimenő hívásaink, szöveges üzeneteink számát és egyéb részletes telefon-használati információkat. Apró segédalkalmazásként manuálisan is keresgélhetünk telefonszámokat nyilvános adatbázisokban, valamint részletesebb jelentést kapunk arról, ha telefonunkhoz visszatérve nem fogadott hívásról kapunk értesítést.Az alkalmazás persze nem százszázalékos pontosságú - a próbálgatás közben volt, hogy az egyik facebookos ismerőst azonnal képes volt felismerni, míg az ugyanolyan formátumban szereplő telefonszámmal rendelkező másikat nem. Ezen kívül a webes adatbázisok általában amerikai forrásokat jelentenek (egyelőre?), ezért az ismeretlen hívókról körülbelül fele-fele arányban sikerült használható információt összeszedni. A fejlesztők szerint azonban folyamatosan faragják a funkciókat és frissítik a kapcsolódó szolgáltatásokat, így a Current Caller ID olyan app, amely teszt után is fent marad a telefonunkon. A letöltés és használat ingyenes, fizetni csak abban az esetben kell, ha három hónapnál hosszabb időtartamot szeretnénk látni a statisztikákban - enélkül azonban a felhasználók nagy többsége minden bizonnyal képes lesz élni...

Bottlenose: kipróbálható a mindentudó közösségi vezérlőpult
Mit tegyek, ha elfogy a tárhely a telefonon?
Enciklopédia a zsebben: Wikipedia mobilról

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.