A koreai mobilgyártó igyekszik szélesebb körben népszerűsíteni a mobilos NFC technológiát, amelyet még mindig sokan csak az érintés nélküli fizetéshez kötnek. Jönnek a programozható okos matricák.
Amikor először híre kelt, hogy a legújabb mobiltelefonokban egy újfajta technológia segítségével lehetőség lesz arra, hogy kis hatótávolságon belül vezeték nélküli adatkommunikációt folytassunk, beindult egyfajta NFC-őrület. Mindenki technológiai robbanást várt a megoldástól, amelyet főként a mobilfizetéssel kötöttek össze. Egyelőre azonban csak lassan szivárognak az NFC képességgel felruházott készülékek, és a kapcsolódó szolgáltatások száma sem épp rakétasebességgel nő. A Samsung épp ezért kibővíti a technológia lehetőségeit, és a konzumer piac kényelemre vágyó felhasználóitól a gyorsan élő menedzserekig mindenkinek elérhető és szerethető módokat kínál az NFC kihasználására.Adatom a tapaszon A TecTile alapja egy olyan "intelligens matrica", amelyben egy apró NFC chip bújik meg, talán csak akkor érezzük a jelenlétét, ha ujjainkkal végigsimítjuk a vékony lap felületét. A kis tapasz és a Samsung ingyenes TecTile alkalmazása segítségével szinte bármilyen funkciót automatizálhatunk a telefon képességeiből úgy, hogy nem lesz többé szükség gombnyomogatásra, menüben keresgélésre és egyéb műveletekre. Az alkalmazásSal az "üres" matricákat könnyen beprogramozhatjuk arra, hogy eltárolja az általunk kívánt műveletsort, innentől kezdve már csak meg kell lengetnünk előtte a telefonunkat.

Ha például a lakás ajtajai mellé, az egyébként is sokat használt és elérhető helyen lévő villanykapcsolók környékére ragasztunk egy-egy TecTile matricát, szinte automatikussá válhat a telefonunk profilkezelése: a hálószobába benyitva, és a készüléket a kis tapasz előtt elhúzva minden egyéb felhasználói beavatkozás nélkül bekapcsolhat egy több lépésből álló funkciósorozat, amely kikapcsolja az adatkommunikációt és élesíti az előre beállított ébresztőt. Egy tárgyaló ajtaján elhelyezett matricával átállíthatjuk a készüléket némán rezgő üzemmódba, de akár névjegykártyánkra is felragaszthatunk egy kis segédet, amely ügyfelünk telefonjához tartva mindennemű gépelés nélkül betáplálja minden adatunkat a készülék telefonkönyvébe.

Kényelmes propaganda A szakértők szerint a Samsung kezdeményezése jó hátszelet adhat a kissé lassan beinduló NFC-világnak. A mobilfizetési megoldások iránt sokan bizalmatlanok, vagy egyszerűen úgy vélik, megszokták már a bankkártyát. Épp ezért viszont a pénzintézetek, szolgáltatók, elfogadók is nehézkesen vezetik be a technológia támogatását, hiszen nem igazán érzik a keresletet. A TecTile tökéletes "bemelegítés" lehet a komolyabb NFC-alkalmazások használata előtt - épp csak arra kell vigyázni, nehogy más gyártók is elkezdjenek hasonló, ám inkompatibilis megoldásokat fejleszteni, ami ismét csak káoszt okozna és visszavetné a technológia elterjedését.

Az NFC még egy ideig nem lesz tényező a mobilfizetésben
A MasterCard saját digitális pénztárcát indít
Itthon is kiszorulnak a hagyományos telefonok

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.