Az Android és a Bada áll majd a Samsung mobilos fókuszában idén, a Windows Phone 7-től nem vár jelentős sikert a dél-koreai vállalat. Február közepén máris nehéztüzérséggel támadnak, jön a Galaxy S utódja.
Már tavaly is nagy eladási számokat villantott a Samsung, főként a Galaxy S révén: az okostelefont a legelegánsabb androidos készülékek között emlegették, melyet tesztünk is igazolt. A csúcsmobilt több mint tízmillióan vásárolták meg 2010-ben, idén azonban a gyártó még merészebb tervekkel készül.

Nagy droidok, kis ablakok Összesen ötvenmillió okostelefon eladásával számol 2011-re a Samsung: a bejelentés szerint azonban ennek a számnak a legnagyobb részét Android és Bada operációs rendszerrel szállított modellek teszik majd ki. A Windows Phone 7-tel kapcsolatban csak óvatos megállapításra futotta, mely szerint abból is elfogyhat egy-két millió.


A dél-koreai vállalat mindenképpen szeretne jobb helyezéseket elérni a középkategóriás készülékek piacán is, de reményeik szerint egyre többen rájönnek idén, hogy okostelefon-fronton már rég nem csak a megfizethetetlennek tartott csúcskészülékek között válogathatnak. Egyes nyilatkozatok szerint akár a kifejezetten megfizethetőnek számító 200 dolláros (tehát körülbelül 43 ezer forintos) árszinten is lesznek majd készülékek. A közlemények és nyilatkozatok szerint legalább egy tucatnyi különféle okostelefon kerül boltokba, és ez a szám még ennél is nagyobb, ha a különféle mobilszolgáltatók átbrandelt, speciális névvel ellátott modelljeit is ide számítjuk.

A király visszatér A tavalyi androidos piac csúcskészülékének, a Galaxy S-nek nem kellett sokáig várnia egy életképes utódra: február 14-e és 17-e között a barcelonai Mobile World Congress alatt jelentik be a Galaxy S2-t.

Droidlesen: Samsung Galaxy S teszt
Két hét alatt másfélmillió Windows Phone 7 készülék fogyott
Nagyra nőtt telefon: Samsung Galaxy Tab teszt

A készülék részleteiről még hallgat a Samsung, és fotók sem láttak még napvilágot, csupán a fenti kép különféle variánsai keringenek a netes fórumokon egy szögletesebb, ám még vékonyabb dizájnról árulkodva. Annyit azonban mindenképpen tudni lehet, hogy kétmagos, saját gyártású processzorral szerelik, és Android 2.3-mal szállítják a telefont, amelyen felturbózott Super AMOLED Plus érintőkijelző kap helyet, méghozzá 4,3 hüvelykes átmérővel. Az új Android által támogatott Near Field Communication (NFC) is beépített funkió lesz, így többek között mobil fizetésre is alkalmas lesz az S2.

Iráni és orosz hekkerek zsonglőrködnek az amerikai választók adataival

Erős aktivitásba kezdtek az amerikai választások előtt külföldi csoportok - állítja az FBI. Az irániak például demokrata szavazóknak küldtek hamisított levelet.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.