A Google hétfőn bemutatta az Android platform legújabb verziójára épült Nexus S okostelefonját. A legfontosabb újdonság az érintés nélküli kommunikációs technológia támogatása, így telefonunkat könnyedén használhatjuk fizetésre is.
A Google majdnem pontosan két esztendővel az első androidos telefon 2008 novemberi megjelenése után hétfőn mutatta be az Android platform legújabb 2.3-ás verzióját, a Gingerbread-et és az új Nexus S készüléket. Az elmúlt két év alatt az Android nyílt rendszere már 174 különböző telefon fejlesztését inspirálta. A platform elképesztő ütemben terjeszkedik: jelenleg  naponta több mint 200 ezer androidos készüléket aktiválnak világszerte.

A hálózatfüggetlen készülékeket december 10-től kezdik el árusítani az Egyesült Államokban, a Best Buy áruházakban szerződés nélkül 529 dollárért, míg T-Mobile-os előfizetéssel 199 dollárért árusítják a telefont.

Érintés nélküli fizetés Amint arról néhány hete már a Bitport is beszámolt, a gyorsaságot, kompatibilitást, stabilitást érintő fejlesztések mellett arcfelismeréssel kapcsolatos ráncfelvarrást és a kijelző felbontásával kapcsolatos finomításokat is elvégeztek a Google fejlesztői az Android legújabb verziójánál. A videós csevegés, valamint az VoIP/SIP alapú telefonhívások lehetősége is bekerült az alapfunkciók közé.

A legfontosabb újdonság a Near Field Communication (NFC) technológia támogatása: egy speciális chipről van szó, amely a telefonban kap helyet, és az operációs rendszer segítségével kis távolságokból, vezeték nélkül hajthatunk vele végre különböző tevékenységeket.

Az Android fejlesztői a Nexus S-ről (angolul)

Ilyen például a bankkártyás fizetés "mobilosítása", vagyis kártya-elfogadó szenzorok közelében a telefon segítségével is fizethetünk majd. Ugyanennyire fontosak lehetnek a geolokációs felhasználási módok, ezentúl nem csak a GPS modullal tájolhatjuk be magunkat, ha az adott helyen van valamilyen információs szolgáltatás, ami az új chippel kommunikál.

A lépés azért is fontos, mert  egy ideje már pletykálnak róla, hogy a következtő generációs iPhone is rendelkezik majd a beépített NFC-chippel és a szoftveres támogatással. Így viszont a Google jelentős időbeli lépéselőnybe kerülhet az Apple-lel szemben.

Jön az új Android, de késik a Chrome OS
Android-alapozó: tippek és első lépések az új telefonnal
Android: még idén jön a Mézeskalács

Adhat-e újabb lökést az androidos okostelefonok terjedésének a Google Nexus S megjelenése? Használná-e okostelefonját fizetésre? Várjuk hozzászólását!

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.