2015-ben már többen fognak okostelefonokról és táblagépekről netezni az USA-ban, mint hagyományos számítógépekről. Az IDC számításai szerint a fejlett európai piacokon is hasonló trend várható.
Hirdetés
 
Az Egyesült Államokban 2010. és 2015. között évente 16,6 százalékkal nő a mobil internetet használók száma - derül ki az IDC kutatócég legfrissebb előrejelzéséből. Ha mindehhez hozzátesszük azt, hogy a hagyományos számítógépeken az internetet elérők száma ugyanezen időszak alatt először stagnál, majd szerény csökkenésbe fordul, akkor kiderül, hogy négy év múlva már többségben lesznek a világhálót okostelefonról és táblagépekről elérő felhasználók. A kutatócég szerint Japán és a nyugat-európai régió is hasonló trendet követ majd, és nem sokkal később ott is bekövetkezik a trónfosztás.

40 százalék Világszinten a tavaly hozzávetőleg kétmilliárdos internethasználó népesség 2015-re várhatóan 2,7 milliárdra duzzad, ami a Föld lakosságának 40 százalékát jelenti. Ezzel párhuzamosan természetesen az internethez köthető különböző költések is szép ütemben fognak emelkedni.

1285 milliárd USD
Ennyit hagyunk világszinten az internetes boltokban 2015-ben.
Az IDC szerint a végfelhasználókat célzó elektronikus kereskedelem összbevétele öt év alatt évenként 12,7 százalékkal nő majd, és a tavalyi bő 700 milliárd dolláros szintről 2015-re közel 1300 milliárdra hízik. Nem fognak panaszkodni az internetes hirdetési lehetőséget kínáló cégek, médiavállalatok sem, hiszen míg tavaly világszinten 70 milliárd dollárt költöttek ilyen célra, addig ez négy év múlva várhatóan majdnem megduplázódik.

A mostani előrejelzésre szépen rímel az iSuppli augusztusban publikált számaival. A kutatócég szerint 2015-ben közel 480 millió PC talál gazdára, szemben az internetezésre alkalmas más eszközök háromnegyedmilliárdos darabszámával.

Hamarosan többen neteznek tévéről és tabletről, mint PC-ről
Pálinkát nem webboltban vesznek a magyarok

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.