Egyelőre maradhatnak a legutóbbi mobiltenderen elnyert frekvenciák a szolgáltatóknál, noha az eljárást a Fővárosi Törvényszék semmissé nyilvánította. Az operátorok egyike ugyanis felülvizsgálatot kért a Kúriánál.
A 900 megahertzes frekvencia tendert szeptember 17-én semmissé tevő bírósági ítélettel kapcsolatban a rendelkezésre álló 60 napos határidő alatt eddig egyedül a Vodafone Magyarország fordult felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához. Szerkesztőségünk megkeresésére a Vodafone sajtóosztályán az üggyel kapcsolatban  elmondták még, hogy a felülvizsgálati kérelmüket már a Fővárosi Törvényszék ítélethozatalának másnapján beadták. Ebben az ítélet végrehajtásának felfüggesztése mellett a cég által elnyert frekvenciákra vonatkozó határozati rész hatályban tartását is kérték. A Vodafone számára azért kiemelten fontos a kérdés, mert a pályázaton elnyert blokkokat a szolgáltató már használatba is vette, így számára nagyon kényelmetlen lenne az ügylet teljes "visszacsévélése".

A Telekomnak tetszik a döntés  
A frekvenciákat elnyerő többi szolgáltató közül a Telenor, az állami tulajdonú mobil cég az MPVI, valamint a tendert kiíró Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) még tanulmányozza a helyzetet – válaszolták kérdésünkre az érintettek. A Magyar Telekom, mint azt néhány hete Chris Mattheisen elnök-vezérigazgató egy háttérbeszélgetés során kifejtette, egyetért és elfogadja a szeptemberi bírósági döntést. 

A Kúria döntése értelmében a vizsgálat idejére az ítélet végrehajtását felfüggesztették. Ezen időszak alatt az elnyert frekvencia blokkokat használhatják az érintett szolgáltatók. A felülvizsgálat információink szerint néhány hónapot fog igénybe venni.

Az ügy Mint ismert, az NMHH idén januárban hirdetett eredményt a 900 megahertzes frekvenciasávra, a múlt év augusztusában kiírt pályázat alapján. Ezen a három meglévő mobilpiaci szereplő mellett frekvenciablokkot nyert a Magyar Posta Zrt., az MFB Invest Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. által alkotott konzorcium is (MPVI). Az állami szereplő piacra lépését lehetővé tevő eredményt fellebbezték meg később a versenypiaci szereplők. Az ügyben szeptember 17-én hozott jogerős ítéletet a Fővárosi Törvényszék, amellyel hatályon kívül helyezte az NMHH döntését. Ez ellen az ítélet ellen fellebbezni már nem lehetett, csak annak a felülvizsgálatát lehetett kérni a Kúriától.
 
A Telekom-vezér felosztaná az "elperelt" állami frekvenciákat
Bírósági döntés miatt nem indulhat az állami mobilszolgáltató
Megálljt parancsoltak a negyedik mobilszolgáltatónak

Fontos tervrajzokat loptak az Apple-től. Zsarolják a vállalatot

A Maceket is elérte az új zsarolási típus. Az időzítés valószínűleg szándékos: a napokban mutatták be a vállalat új termékeit.
 
Hirdetés

Három fontos tanács a jövőálló vállalkozások felépítéséhez

A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is.

A virtualizáció nem válik elavulttá a konténerizació és a Kubernetes miatt, sőt katalizátora lehet az új techológiák bevezetésének.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.