Miközben a mindennapos bankkártyahasználat kínos lassúsággal terjedt el a hazai fogyasztók között, a mobilos vásárláshoz sokkal gyorsabb ütemben szoknak hozzá.

Aki korunk felgyorsult világára való hivatkozással kezdi mondandóját, az közhelypuffogtatás miatt minimum tíz botütést érdemel, ám amennyire unalmas ez a felütés, annyira igaz is az okostelefonok térhódításával kapcsolatban. A különböző alkalmazások futtatására, kényelmes internetezésre és sok egyéb dologra alkalmas új generációs mobilok alig pár év alatt teljesen a feje tetejére állították a fogyasztói szokásokat. A többek között a Vatera aukciós oldalt is tulajdonló Allegroup.hu Kft. friss felméréséből kiderült, hogy ami a mobilvásárlási szokásokat illeti, nem is vagyunk annyira elmaradva a nálunk fejlettebb régióktól.

Nyaralót vettek mobilról  A Vatera portállátogatási statisztikáiból az látszik, hogy a számítógép képernyője helyett egyre többen a mobil kijelzőjén vadásznak számukra fontos termékekre. Kirívó példaként említhető, hogy volt már olyan hazai felhasználó, aki másfél milliós órát, vidéki nyaralót és drága festményt vásárolt mobiljáról. A cégcsoport mobilplatformjain pedig már több mint százezer termék talált gazdára. Elsősorban ruhát, műszaki cikket, számítástechnikai terméket, sportfelszerelést veszünk a legszívesebben telefonon keresztül.


Van aki mobilról intézi az ilyesmit...

A különböző mobileszközökről történő vásárlások volumene a tavalyi pénzügyi év végére meghaladta a teljes átmenő forgalom másfél százalékát. Ez az arány az Allegroup.hu ügyvezetője szerint idén elérheti akár a 4 százalékot is, két év múlva pedig már a 10 százalékos részesedés elérése a cél. A belső felmérések szerint az iPhone-osok általában drágább termékeket tesznek a virtuális kosárba, az androidosok viszont többször használják az e-vásárlás új módját.


A klasszikus netes termékek mellett kiugróan nagy volt a kereslet a különleges tárgyak iránt; az elmúlt hónapokban a Vatera mobil applikációján keresztül kelt el Land Rover típusú terepjáró 750 ezerért, Rolex óra másfél millió forintért, vagy épp hajdúszoboszlói nyaraló négymillióért.

Mit szeretnek az online vásárlók? [infografika]
Ha csak a netes vásárláson múlna, rakétázna a hazai gazdaság

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.