A pénteki debütáláskor az Apple online boltjában még 3-4 naposra becsült szállítási idő gyorsan 5-7 napra, majd 2-3 hétre ugrott, jelenleg pedig 4-5 hétnél járunk. Elemzők fél és egymillió darabra teszik a hétvégén eladott iPad 2-k számát. A legalacsonyabb becslés is bő másfélszer jobb, mint az első iPad bemutatkozó eredménye.

Múlt hét pénteken az Apple megkezdte új generációs táblagépének, az iPad 2-nek az értékesítését az USA-ban. Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, volt gigantikus sorállás, néhány perc alatt elfogyott árukészlet, és minden egyéb, ami jellemezni szokta a Steve Jobs irányította cég egy-egy új termékének debütálását.

"Csodálatos kereslet" Az ultravékony, gyors, de elődjéhez hasonló üzemidővel bíró iPad 2 debütálásakor sok szempontból képes volt felülmúlni a korábbi évek eredményeit. Bár ezt korábban rendszeresen megtették, egyelőre az Apple részéről nem hangzott el hivatalos adat az első hétvége eladásairól. Mindössze annyit közöltek hétfőn, hogy csodálatosan magas a kereslet a termék iránt, és mindent megtesznek azért, hogy mindenki a lehető leghamarabb hozzájuthasson.

Nos, erre azonban valószínűleg sokaknak mégis várni kell, mert a jelek szerint vasárnapra teljesen kipucoltak minden készletet az Egyesült Államokban. Az elemzői becslések meglehetősen nagy intervallumban mozognak, de még a legszerényebb, félmillió körüli tipp is jócskán meghaladja az iPad tavalyi nyitányát, amikor is 300 ezer darab első generációs készülék talált gazdára. Mások ennél jóval optimistábbak, és úgy vélik, közel lehet az egymilliós szinthez is a múlt hét végén eladott iPad 2-k száma.

Új közönség Ami talán ennél is jobb hír az Apple számára, az az, hogy a jelek szerint rengeteg új vásárlót sikerült magukhoz csábítani, annak ellenére, hogy szakértők számos dolgot hiányolnak a termékből. Egy nem reprezentatív felmérés keretében több mint 200 sorban állót kérdeztek arról, milyen technológiai „előélettel” rendelkeznek. A válaszadók 70 százaléka új vásárló volt, azaz nem régi iPad-tulajdonos, aki gyorsan le akarja váltani régi táblagépét. A sorban állók kétharmada rendelkezett iPhone-nal, és durván minden másodiknak volt otthon Macintosh számítógépe.

Megérkezett az iPad 2: karcsúbb, gyorsabb, okosabb
Mi hiányzik az iPad 2-ből?

Mindenesetre, ha valakiknek rossz hír ez a gyors fogyás, az a második értékesítési körbe tartozó országokban, köztük Magyarországon élő potenciális vásárlók. Hiszen nagy eséllyel jóval később tudnak majd az iPad 2-höz jutni, mint a hivatalosan bejelentett, március 25-ére tervezett eladási start.

 

Öt év alatt háromszorozná félvezetőgyártási kapacitását a Samsung

Ha ez összejön, 2027-re szorosabbá teheti a versenyt a TSMC-vel.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.