Továbbra is dinamikusan nő a mobil adatforgalom, amit mutat az is, hogy 2011 második negyedévére megduplázódott 2010 hasonló időszakához képest - tette közzé az Ericsson.
A felmérés szerint a forgalom gyors növekedése elsősorban az okostelefonok egyre nagyobb elterjedése miatt következett be, ezen belül annak, hogy mind több alkalmazást használnak az előfizetők.A kutatás kimutatta azt is, hogy az okostelefonok felhasználóinak felső 5-10 százalékos szegmensében az online videomegtekintés az a tevékenység, amely az adatforgalom legnagyobb részét teszi ki, nagyobbat mint az e-mailezés és a webes böngészés.

Az Ericsson kutatása rámutat: az okostelefonok minősége, képernyőmérete vagy éppen az ára hatással van arra, hogy milyne alkalmazásokat használ, és így arra is, hogy mennyi időt töltenek el az interneten. Az Ericsson szerint a piackutatás is megerősíti azt a véleményt, miszerint a csúcskategóriás okostelefonok felhasználói egyre gyakrabban interneteznek a telefonjukról.

Teljes havi forgalom (petabájt/hónap)

Teljes havi mobil hang- és adatforgalom (forrás: Ericsson)

Egyre több videó A nagy arányú használatot produkáló felhasználók körében a videomegtekintés által generált adatmennyiség jelentősen nagyobb, mint az egyéb tevékenységek esetében. Az okostelefonok felhasználóinak felső 5-10 százalékos szegmensébe tartozók akár naponta 40 percet is eltöltenek online videomegtekintéssel, miközben az átlagos felhasználó csak naponta 30 másodpercet. Ebből következően a felső szegmensbe tartozó felhasználók teszik ki a forgalom nagy részét.

27 ezer nem csupán gombócból, de kormányzati appból is sok

Indonézia elnökének elege lett abból, hogy az országos, regionális és helyi szervezetek, hatóságok nyakló nélkül fejlesztik a különböző, egymást sokszor átfedő alkalmazásokat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.