Kim Dotcom egy új-zélandi internetszakértőt bízott meg az 50 GB tárhelyet nyújtó Mega vezetésével.
A Kim Dotcom sztori idén január 19-én indult el újra, amikor a sok viszontagságon átesett és mára celebeket megszégyenítő ismertséggel rendelkező Dotcom elindította az első ránézésre legalizált felhőszolgáltatását. A piacon szokatlanul nagy tárhelyet (50 GB) ingyen biztosító Mega immáron nehezen támadható jogi oldalról, mivel az ott tárolt fájlok titkosítottak, így a szervereket üzemeltető cég nem tudhatja, hogy oda milyen állományok kerülnek, hiszen a titkosításhoz szükséges kódok a feltöltőnél vannak.

A megbízható CEO színre lép  Kim Dotcom a szolgáltatás elindításával egyidejűleg arról is gondoskodott, hogy az üzletmenet jó kezekbe kerüljön. Ennek érdekében felkérte Új-Zéland egyik legismertebb internetes szakemberét, aki egyben ügyvéd és egyészen januárig az InternetNZ vezérigazgatója volt. Vikram Kumar előző cége volt példul az, amelyik az .nz végződésű domaineket kezelte, most pedig egy hosszú blogbejegyzésben taglalja az okokat, amiért elvállalta a megbízatást.


Kim Dotcom és Vikram Kumar: lehengerlő páros (kép: Twitter)

Eme CEO poszt betöltése nyilvánvalóan azért pikáns, mert a Mega kimondva, kimondatlanul a legalitás határán egyensúlyoz, egy elismert internetes szakember szerződtetése pedig alkalmas lehet arra, hogy Dotcom saját, illetve kollégái (és vállalkozása) hírnevét tovább fehérítse. Erre rímelnek Kumar érvei is, amelyek közt odáig megy, hogy a Mega jelentőségét egyenesen a Google-höz, illetve annak Gmail szolgáltatásához hasonlítja, illetve arra is rámutat, hogy szerinte ez a cég lesz a következő meghatározó internetes vállalkozás, amely Új-Zélandról indulva hódítja meg a világot.

Minden szép, minden jó  Kumar a további érveiben arra világít rá, hogy hatalmas lehetőséget lát egy olyan vállalkozásban, amely már most kétmillió felhasználót szolgál ki szerte a világon, emellett a cég jövőjét is biztatónak látja, már csak azért is, mert kiváló szakemberekkel dolgozhat együtt, és rendkívül inspiráló az a nyitottság, innovatív légkör, amit Dotcom és munkatársai körében érez. De a legfontosabb mondat mégiscsak az, ami miatt valószínűleg Dotcom őt választotta: Kumar azt is kijelenti, hogy véleménye szerint a Mega a jog minden betűjével összhangban működik, sőt, a korábbi, Dotcom ellen lefolytatott jogi eljárásokat is elítéli.
 
Nagy Kim ismét virul: elindult a Mega
A Mega rögtön a legnagyobbak közé repül
Kipróbáltuk a Megaupload utódját, önnek is érdemes!

A Mega korábbi vezérigazgatója, Tony Lentino, továbbra is a cég igazgatótanácsának tagja marad. Lentino 10%-os tulajdonrésszel rendelkezik a Megából, a többi felett Kim Dotcom felesége, Mona rendelkezik. Ennek azért van jelentősége, mert a Megaupload ügyei miatt jelenleg is folyó eljárás részeként Dotcomot továbbra is fenyegeti az USA-nak való kiadatás veszélye, így viszont az újonnan alapított Mega, illetve ahhoz tartozó üzletrészek biztonságban vannak.

Az Asust használták álcának a százezreket érintő hekkelésnél

Az orosz Kaspersky kutatói még januárban fedezték fel, hogy valami nem stimmel a tajvani gyártó automatikus frissítéseivel.
 
A kis és közepes méretű vállalatok körében gyakorlatilag megkerülhetetlen a CMS-ek használata, de számos pozitívumuk ellenére akad néhány sötét folt is a területen. Mik ezek és mit lehet ellenük tenni?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Tartalomkezelés az üzleti céloknak megfelelően

A konkrét üzleti folyamatokat segítő online lépésekre még mindig az útkeresés a jellemző. Pedig az internetet mindenki használja, és egyre többen készségszinten – mégis, valami hiányzik.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.