A három, már piacon lévő mobilszolgáltató fellebbezése miatt lefolytatott másodfokú eljárásában helybenhagyta korábbi döntését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A Magyar Telekom máris bejelentette, bírósághoz fordul.

A Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (MNHH) hírközlési elnökhelyettese, Mátrai Gábor a másodfokú eljárásban helybenhagyta a hatóság korábbi döntését a 900 megahertzes frekvenciaárverés eredményéről, ennek értelmében az eddig háromszereplős mobilpiacra új szolgáltató, a Magyar Posta Zrt.-Magyar Fejlesztési Bank Invest Zrt.-Magyar Villamos Művek Zrt. konzorciuma léphet - közölte az NMHH hétfőn az MTI-vel.

Piaci összefogás  Mint arról lapunk is beszámolt, a pályázat január végi eredményhirdetését követően mindárom, jelenleg már piacon lévő mobilszolgáltató fellebbezett a hatóság döntése ellen.

A Telenor a fellebbezését teljes egészében üzleti titoknak minősítette. A másik két szolgáltató alapvetően az új szereplő piacra lépésével kapcsolatban annak árverési eljárásban történő részvételi lehetőségét, valamint a számára biztosítandó belföldi roamingszolgáltatás előírását vitatta.

Villámgyors hivatal  Valószínűleg a fellebezők sem gondolták reálisnak azt, hogy beadványuk hatására megváltoztatja döntését az NMHH, időhúzásnak viszont tökéletesen alkalmas volt a fellebbezés. Igaz, ebből a szempontból is az állami konzorciumra nézve kedvező a másodfokú eljárás, hiszen a törvény adta 45 napos határidő nem egészen fele elég volt arra, hogy a médiahatóság megállapítsa, első alkalommal is megfelelő döntést hozzott.

A másodfokú eljárás lezárultával az árverés eredményéről szóló döntés jogerőre emelkedett, de a feleket további jogorvoslat illeti meg: a másodfokú döntést keresettel támadhatják meg 30 napon belül a Fővárosi Törvényszéknél.

Megtámadták a frekvenciatender eredményét
Meglepetés helyett: a Posta lesz a negyedik mobilszolgáltató

A jognak asztalánál  Ezzel egyébként a Mayar Telekom biztosan élni fog, hiszen a másodfokú döntéssel egy napon jelentette be, bírósághoz fordult és a frekvenciahasználati jogosultságot lezáró határozat felülvizsgálatát kéri.


A Magyar Telekom szerint az árverési eljárásban és a határozatban jogi hibák vannak, amelyekre tekintettel egyebek mellett azt kéri, hogy függesszék fel a határozat végrehajtását, illetve helyezzék hatályon kívül a konzorciumot árverési nyertessé nyilvánító rendelkezést.

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.