Márciustól újabb számtartomány, a 31-es jelenik meg a magyarországi mobilpiacon. Ennek oka, hogy csütörtöktől elindul a tavaly ősszel beharangozott Tesco Mobile virtuális operátor.

"Negyedik magyarországi mobilszolgáltatóként március elsejétől kezdi meg működését a Tesco Mobile" - jelentette be az eseményt beharangozó mai sajtótájékoztatón Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke. A másik alapító nevében Gerry Gray, a Tesco magyarországi leánycégének vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy Magyarország a negyedik lesz a sorban, ahol ez a mobilmárka megjelenik. A két brit székhelyű társaság ugyanis hasonló önálló virtuális konstrukcióban eddig az Egyesült Királyságban, Írországban és Szlovákiában vezette be ezt a szolgáltatást.


Beck György és Gerry Gray a keddi sajtótájékoztatón

Célpontban a hűség Az üzleti modell egyszerű, az újdonsült mobilvállalkozás a Vodafone hálózati hátterére, valamint a Tesco kiterjedt magyarországi értékesítő helyeire, valamint közel másfél millió hűségkártyás ügyfelére, mint potenciális előfizetőre építhet. Közülük a napokban közel egymillióan kapnak a mobilszolgáltatásra vonatkozó ajánlatot levélben. Ennek kapcsán a Bitport kérdésére Beck György elmondta, hogy a felmérések szerint az áruházlánc hűségkártyás ügyfélkörében a három mobilszolgáltató hasonló arányban képviselteti magát, mint a teljes magyarországi mobilpiacon.

Az új szolgáltatásra külön céget alapítottak Tesco MBL Távközlési Zrt. néven, amely öt fővel kezdi meg a tevékenységét. Az új céggel és a szolgáltatás bevezetésével járó beruházás nagyságát nem kívánták elárulni, a Tesco első embere csak annyit emelt ki, hogy a magyar piacon 1995 óta jelen lévő társaság eddig 445 milliárd forintot fektetett be. A Vodafone első embere pedig jelezte, hamarosan lezárul a legutóbbi többmilliárdot felemésztő hálózatmegújítási beruházásuk, amely egyebek mellett az ilyesfajta kapacitásbővítést is szolgálja.

Kártyával kezdenek  A Tesco Mobile vezetésével megbízott Reszkető Péter vezérigazgató elmondása alapján egyelőre csak feltöltőkártyás szolgáltatással indulnak, de a későbbiekben nem zárják ki a havidíjas konstrukció bevezetését sem. Az induló tarifacsomagban az ügyfelek minden feltöltését megduplázzák, vagyis a feltöltés mértékével azonos havi bónuszt írnak jóvá a számláján, ennek kihasználása az egységes 59 forintos perc- és SMS-díjat 29,50 forintra mérsékli. MInden díjcsomaghoz jár egy havi 10 megabájt díjmentes mobilnetforgalom is. Az új szolgáltató SIM-kártyájával elérhető a roamingszolgáltatás is, és külön mobilnetjegyek is vásárolhatóak hozzá, akár a bónuszegyenleg terhére. A Tesco hűségkártyás ügyfeleknek a Tesco Mobile-lal kapcsolatos vásárlás után pedig dupla hűségpontot írnak jóvá a rendszerben.

Az új mobilszolgáltatás, amelynek önálló hívószáma is lesz, a 31-es, mind mobiltelefonnal, mind anélkül megvásárolható. Az előbbi konstrukciót a Tesco hipermarketek árusítják. Indulásként ötféle készüléket, köztük egy okostelefont és egy két-SIM kártyát magába foglaló eszközt is ajánl a szolgáltató.

Mozgalmas hónapok  A virtuális szolgáltató létrejöttét még tavaly szeptemberben jelentették be az alapítók, de a távközlési palettát azóta több esemény is szinesítette. A Lidl saját márkás szolgáltatása ugyan nem tekinthető hagyományos virtuális szolgáltatónak, ám a T-Mobile készülékeit áruló és természetesen a Magyar Telekom hálózatát használó Blue Mobile mindenképpen hasonló piaci szegmensre lő, mint a most induló Tesco Mobile. A képet nemsokára tovább árnyalja majd a negyedik, teljes értékű mobilszolgáltató belépése. Igaz, ezt a minden jelenleg piacon lévő szereplő által beadott fellebezés ideig-óráig még késleltetni tudja.

Tesco Mobile: Vodafone is meg nem is
Februárban indul a Lidl mobilszolgáltatása
Meglepetés helyett: a Posta lesz a negyedik mobilszolgáltató

A biztonsági vezetők többsége szerint képtelenek megvédeni szervezetüket

Egy frissen publikált átfogó felmérésben a megkérdezett informatikai biztonságért felelős vezetők kétharmada ismerte be, hogy rendszerük nincs felkészülve egy célzott kibertámadás kezelésére.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.