Jóval a bolti bevezetés előtt lehetőségünk nyílt kipróbálni az LG két legújabb androidos okostelefonját, a kétmagos processzorral szerelt, brutális teljesítményű Optimus 2X-et és a hihetetlen képminőséget produkáló Optimus Blacket. Az első élményeket videón is megmutatjuk.
A 2X az eddigi legerősebb LG telefon. A két magos, 1Ghz-es Cortex A9 processzor Tegra 2 chipkészletre épül, a készülék belső memóriája 512 megabájtos. Belső tárhelyként 8 gigabájton gazdálkodhatunk, bővíteni pedig további 32 gigabájt microSD kártyával lehet. A száraz műszaki adatok mellett azonban a "feeling" az igazi, a telefon próbálgatása közben az Optimus UI kezelőfelület és az erős hardver együttesen nyújt lenyűgözőt.


Izom és fifika A tesztpéldányon 2.2-es Android futott, amely a tavaszi megjelenés környékére már a 2.3-as változatra frissíthető. A HTC Sense és a Samsung TouchWiz mellett komoly vetélytárs lesz az LG Optimus UI nevű felhasználói felülete, mellyel a gyártó ízlésesen és kifejezetten használhatóan turbózza fel az Androidot. Az ötletes használati funkciók, extra apróságok ügyesen egészítik ki az operációs rendszer puritánságát: az alkalmazásokat például már többféle nézetbe rendezhetjük, akár saját kategóriákat is létrehozva, vége a több tucatnyi, kategorizálatlan ikonhalomnak.

Annak ellenére, hogy a 2X-be egy okostelefonos szinten is kifejezetten izmos erőgépet építettek, a készülék kivitelezésén ez egyáltalán nem látszik. 139 grammos tömege például még a HTC Desire HD-nál is érezhetően könnyebb, egy átlagos iPhone-hoz hasonló. 4 hüvelykes kijelzője mellé 10,9 milliméteres vastagság párosul, amely a teljesítmény mellett egyáltalán nem számít vaskosnak.


A teszt során többféleképpen próbáltuk megizzasztani a telefont, de ez még több játék egymáson történő futtatásával, majd az ezeken felül megnyitott 1080p felbontású videó egyidejű lejátszásával sem sikerült. A tapasztalatok szerint ráadásul annak ellenére, hogy egy kifejezetten erős hardverrel szerelt modellről van szó, az akkumulátor ugyanaddig bírja, mint egy hagyományos, egymagos processzorral rendelkező telefon esetében.

LG Optimus 7: kipróbáltuk
Nem lesz túlzottan drága az első kétmagos LG mobil
Már az Android a legnagyobb hal a medencében

Mindent a szemnek A másik újdonság az Optimus Black, melyben még egymagos Qualcomm processzor dolgozik: ez a telefon a kijelzője miatt számít nagy durranásnak. A hihetetlenül nagy fényerővel, kontraszttal és színtelítettséggel rendelkező képernyő szemre tökéletesen hozza az iPhone Retina Display szintjét.

Ebben a modellben az Optimus UI 2.0 verziója működik, pár kifejezetten ötletes funkcióval. Egyes alkalmazásokban, például a képnézegetőben vagy a zenelejátszóban egyszerű de hatásos gesztus-alapú vezérlést is használhatunk. A 2X tesztpéldányában egyelőre az LG kiegészítő felületének 1.5-ös változatát lehetett kipróbálni, de a megjelenésig itt is megkapjuk a legfrissebb, 2.0 változatot. Az LG információi szerint a magyar piacon idén tavasszal jelennek meg a készülékek, ám egyelőre hivatalos árat, illetve szolgáltatót még nem neveztek meg.

Iráni és orosz hekkerek zsonglőrködnek az amerikai választók adataival

Erős aktivitásba kezdtek az amerikai választások előtt külföldi csoportok - állítja az FBI. Az irániak például demokrata szavazóknak küldtek hamisított levelet.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.