Huszonegyezernél is többen töltötték le okostelefonjaikra a MasterCard Mobile alkalmazást, amellyel már nem csak mobilszámlát fizethetünk és online vásárlásokat eszközölhetünk, de akár fesztiválokon is "elihatjuk", utána pedig taxiba szállhatunk a segítségével. Az aktív felhasználók száma azért egyelőre szerényebb.
MasterCard mobilfizetési platformja tavaly októberben indult el Magyarországon; a kezdeményezés eddigi eredményeiről a szolgáltatás mögött felsorakozott konzorcium tagjai kedden beszéltek. A MasterCard mellett két mobilszolgáltató (a T-Mobile és a Telenor), az FHB Bank és a mobilfizetési megoldásokat fejlesztő Cellum Magyarország alkotja jelenleg a technológia elterjesztésére összeállt "csapatot", célkitűzésük pedig az, hogy minél többen, minél többféle felhasználási módra igénybe vehessék a megoldást.

Lassan, de biztosan A 21 ezer letöltőből egyelőre körülbelül 5-6 ezer, aki ténylegesen aktiválta a szolgáltatást és már végrehajtott legalább egy tranzakciót. A konzorcium tagjainak elbeszéléséből egyébként is az derült ki, hogy a legfontosabb feladat az alkalmazást elfogadó kereskedők számának növelése Ami a MasterCard Mobile mellett szól, hogy teljesen platform- és szolgáltatófüggetlen, valamint a bankkártya-kibocsátókhoz sem kötődik, minden MasterCard és Maestro kártya összekapcsolható a mobilos alkalmazással.Az alapszolgáltatások mellett (T-Mobile és Telenor egyenlegfeltöltés és számlafizetés, valamint online kereskedők kifizetése) már elérhető pár új funkció is, például az Etyeki Pincefesztiválon bemutatkozó Fesztiválkártya "mobilosított" változata, a GRoby "online ABC" számláinak kifizetése, vagy a Rádió Tele5 Taxi autóiban igénybe vehető mobilfizetés.

Villámháború helyett Szintén valamelyest gátolja a megoldás elterjedését, hogy alapértelmezésben okos-telefonokhoz kötődik, tehát a régebbi készülékek tulajdonosai csak akkor érhetik el, ha speciális SIM kártyás megoldást használnak "butatelefonjaikban" - ez viszont épp azért számít marginálisnak, mivel ezek a felhasználók épp az okostelefonos funkciók idegensége, bonyolultsága miatt maradnak régi eszközeiknél.

Bár a konzorciumnak jelenleg nem tagja a Vodafone, a "piros szolgáltató" ügyfelei is használhatják az alkalmazást, épp csak saját mobilszámláikat nem tudják kifizetni, illetve egyenlegüket feltölteni. Az alapítók azonban hangsúlyozták: bármikor szívesen látják a Vodafone csatlakozási szándékát, de a leendő negyedik mobilszolgáltatót is tárt karokkal várják. Banki oldalról az FHB kizárólagossága októberben jár le, ősztől tehát további pénzintézetek előtt is nyitva a kapu, bár a felhasználók felé már most is bankfüggetlenül vehető igénybe a szolgáltatás.

Az NFC még egy ideig nem lesz tényező a mobilfizetésben
Vonatjeggyel bővül a hazai mobilvásárlási portfólió
Elektronikus bankolás: új ellenfelek, új játékszabályok

Lebuktatta az OpenSignal az amerikai 5G-t, alig gyorsabb a 4G-nél

A felhasználók agyának rózsaszín köddel borításában profik a szolgáltatók. Meglehet, túl bonyolult is a technológia.
 
Míg korábban a kínálat szűkösségén fanyaloghattunk, most inkább a bőség zavara viheti tévútra a vállalatokat.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.