A hazai mobiloperátorok közül elsőként rukkol ki korlátlan belföldi hanghívást és üzenetküldést tartalmazó díjcsomagokkal a Vodafone Magyarország.
Őszre időzítette Mikulás-csomagjait a Vodafone Magyarország. A Red Standard és a Red Super néven októbertől bevezetett tarifák a hazai piacon egyelőre egyedüliként kínálnak havi átalánydíj fejében korlátlan hanghívást és üzenetküldést, mobilinternettel, készülékbiztosítással és egyéb extra szolgáltatással – hangzott el a cég tájékoztatóján, ahol egyúttal azt is bejelentették, hogy mostantól elkezdik az iPhone 5-öt forgalmazni.

Többet várnak az okostelefonosoktól Az okostelefonnal rendelkezők tábora dinamikusan bővül, rájuk építve igyekeznek manapság az operátorok minél többet kihozni a rendszerből. A szakértők szerint az előfizetők már a mobilpiacon is jó ideje elvárják az egyszerűbb, átláthatóbb díjcsomagokat, amelyek egyben elősegítik a ma már lényegesen többet tudó készülékek képességeinek minél szélesebb körű kihasználását. Ennek viszont ellentmondanak a manapság még mindig jellemző sávosan változó percdíjak, a hálózatonként eltérő árú sms-ek, a túlforgalmazási és kapcsolási díjak.

A Red ügyfelek korlátlan mennyiségű beszélgetést és sms-ezést vásárolnak meg a havidíjas előfizetéssel, amely tarifacsomagtól függően 2-4 gigabájtnyi mobilinternetet is magában foglal. A kedvezményesen megvehető okostelefonokat a márkaüzletekben a cég szakértői soron kívül és külön díj felszámítása nélkül állítják be, átmentik az előző készüléken tárolt adatokat és egyéb tartalmakat, és a későbbiekben is vállalják a technikai segítségnyújtást, legyen szó alkalmazások telepítéséről, vagy más problémáról.  A Red csomagok ezen felül készülékbiztosítást is tartalmaznak, a drágább tarifával egy roaming hetijegy, illetve egy második SIM-kártya is jár, utóbbit az ügyfél egy másik mobileszközében, például a táblagépében használhatja.

Mi lesz a frekvenciákkal? A cég vezérigazgató megemlítette, hogy a Vodafone az elmúlt másfél évben nagyszabású hálózatmodernizációt hajtott végre, amelynek során lakosságszámra vetítve közel 95 százalékos lefedettséget ért el a szélessávú mobilnetben. Ehhez azonban mintegy 30 százalékban már felhasználta azokat a frekvenciákat, amelyeket a bíróság által utólag érvénytelennek nyilvánított legutóbbi mobiltenderen elnyert és kifizetett. Diego Massidda a fejlemények ellenére azt reméli, hogy a frekvencia eladásokért felelős Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság racionális döntést hoz, a frekvenciák sorsával kapcsolatos újabb lépések meghozataláig nem veszi vissza a már használatba vett sávokat.

Bírósági döntés miatt nem indulhat az állami mobilszolgáltató
Magyarországra készül a Virgin Mobile

Már csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net

Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.