Az elsősorban mobilon népszerű böngésző egy telefonos fizetésre specializálódott céggel állt össze, hogy egyetlen klikkel letudható vásárlást biztosítson a felhasználókkal.
Egyetlen klikkel megoldható mobil vásárlási lehetőséghez jutnak azok, akik telefonjukon az Opera Minit használják böngészésre. A Neomobile rendszerét az Opera Payment Exchange-be (OPX) integrálják, amely a böngészőt fejlesztő vállalat tavaly bemutatott mobil fizetési megoldása.

Egyszerű megoldás ■ Az OPX jelenti az összekötő elemet a tartalomszolgáltatók, kiadók és a mobil számlázás, megteremtve a biztonságos tranzakció feltételeit. A Neomobile pedig amelett, hogy egyszerű mobil fizetési rendszert fejleszt és üzemeltet, kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik telefonszolgáltatók és a digitális tartalmak előállításával foglalkozó vállalkozások körében,

A Neomobile-lal most bejelentett kooperáció azt jelenti, hogy a norvég Telenor kutatási projektjéből szűk egy évtizede önálló céggé avanzsáló Opera újabb lépést tesz mobilos pozíciója erősítésére. A Neomobile-lal kötött szövetségnek köszönhetően a felhasználók úgy vásárolhatnak zenéket, filmeket, játékokat és egyéb tartalmakat, hogy azt egyetlen kattintással ráterhelhetik telefonszámlájukra, amelyet a szolgáltatónak egyenlítenek ki a következő fizetési alkalommal. Mindez egyelőre 11 ország felhasználói számára jelent kézzel fogható lehetőséget, de a tervek szerint a következő lépés a megoldás kiterjesztése lesz mintegy 70 országra, ahol a Neomobile kiépített kapcsolatokkal bír a helyi mobil operátorokkal.

200 millió ember nem tévedhet  Alig néhány nappal ezelőtt az Opera egy másik érdekes információt is nyilvánosságra hozott: 2012 decemberében több mint 208 millióan használták az Opera Minit. Ha az előbbi számhoz hozzávesszük a cég kisebb jelentőségű böngészőjét, az Opera Mobile-t, akkor már 229 millió felhasználóról lehet beszélni, akik 143 milliárd oldalletöltést produkáltak. Ez utóbbi pedig éves szinten közel 40 százalékos bővülést jelent, azaz nem lehet csodálkozni azon, ha a telefonszolgáltatók örömmel állnak össze az Operával, hogy közösen használják ki a mobil fizetési megoldásokban rejlő egyre komolyabb potenciált. 

A mobilfizetésnek 2017-re ezermilliárd dolláros piaca lesz
Leteszteltük az alternatív Android böngészőket

Fél Ausztráliát letölthették egy hekkertámadásban

A kontinensnyi ország második legnagyobb telkójánál történt súlyos incidens. A vizsgálatok még tartanak, de akár 10 millió ügyfél személyes adata is illetéktelen kezekbe kerülhetett.
 
Hirdetés

Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs

A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.

Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.