A Research In Motion azzal igyekszik fenntartani erős jelenlétét a vállalati piacon, hogy lehetővé teszi a BlackBerry telefonokon személyes adatok és alkalmazások elválasztását a munkahelyiektől.
Hirdetés
 
A RIM hamarosan olyan szoftvert mutat be, amely segítségével szinte két telefont csinálhatunk egyből - idézik a vállalat egyik vezetőjét technológiai és üzleti magazinok. A kanadai gyártó ezzel a húzással szeretné megállítani a csendben beszivárgó iPhone-ok és egyéb okostelefonok által okozott lassú lemorzsolódást a vállalati piacon.

8 óra munka, 8 óra szórakozás Egyre több vállalat informatiki infrastruktúrája "lazul" abban a tekintetben, hogy ezekben már megengedik az iPhone-ok, androidos okostelefonok vagy épp tabletek használatát. A munkatársak ezekkel az eszközökkel is hozzáférhetnek a céges levelezéshez, dokumentumokhoz, adatbázisokhoz és egyéb folyamatokhoz. Ez persze önmagában nem rossz dolog, ám a RIM véleménye szerint ezeket az eszközöket nem céges használatra szánták, és a biztonság terén jelentős hiányosságokkal küszködnek.

A felhasználók azonban megszokták ezeket az eszközöket, és egyre többen vannak, akik nemet mondanak a vállalat által kiutalt vagy előírt BlackBerrykre: sokan nem szeretik, ha az üzleti levelezés és egyéb funkciók a szabadidejükben is "utánuk nyúlnak", olyankor csak békésen böngésznének a Facebookon, vagy olvasgatnák magánlevelezésüket. "Az okostelefonokat felhasználási módjuk alapján vállalati és személyes csoportra oszthatjuk, az egyetlen probléma csupán az, hogy ez a két terület eddig nem fért meg egymással" - magyarázta Jim McDowell, a RIM üzletfejlesztésért felelős alelnöke. A BlackBerrykben épp ezért hamarosan teljesen kettéválasztható lesz a kétfajta felhasználási terület.

Megtört az iPhone egyeduralma a mobilos netezés terén
Mozog a PlayBook: videón a BlackBerry tablet

Egyensúlyban A két hónapon belül megjelenő BlackBerry Balance nevű szoftvere képes lesz megvalósítani a munkahelyi alkalmazások és folyamatok teljes elszeparálását a többi, általános okostelefonos felhasználási módtól. Így az informatikai vezetők és rendszergazdák továbbra is felügyelik majd a céges levelezéssel és egyéb vállalati folyamatokkal kapcsolatos funkciókat, a felhasználók viszont szabadon, mindennemű kontroll nélkül szórakozhatnak a böngészőben, Facebookon vagy egyéb alkalmazásokban.

A Balance-t jelenleg amerikai mobilszolgáltatók bevonásával tesztelik, majd két hónapon belül először az Egyesült Államokban, majd pedig a világ többi országában is elérhetővé válik. A megoldás a telefonok mellett a PlayBook tabletet is kezeli, amelytől szintén sokat vár a RIM: McDowell a hamarosan hivatalosan is boltokba kerülő tabletet "munkára termett iPad-ként" aposztrofálta, és a márciusi indulás idejére 4000-nél is több elérhető alkalmazást is ígért.

A bíróságot nehéz meghatni a ChatGPT mutogatásával

Eddig is voltak ügyek az MI-robot által összehazudott dokumentumokból, nemrég pedig kiderült, hogy a bírók a ChatGPT véleményére sem feltétlenül kíváncsiak.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.