A Research In Motion azzal igyekszik fenntartani erős jelenlétét a vállalati piacon, hogy lehetővé teszi a BlackBerry telefonokon személyes adatok és alkalmazások elválasztását a munkahelyiektől.
A RIM hamarosan olyan szoftvert mutat be, amely segítségével szinte két telefont csinálhatunk egyből - idézik a vállalat egyik vezetőjét technológiai és üzleti magazinok. A kanadai gyártó ezzel a húzással szeretné megállítani a csendben beszivárgó iPhone-ok és egyéb okostelefonok által okozott lassú lemorzsolódást a vállalati piacon.

8 óra munka, 8 óra szórakozás Egyre több vállalat informatiki infrastruktúrája "lazul" abban a tekintetben, hogy ezekben már megengedik az iPhone-ok, androidos okostelefonok vagy épp tabletek használatát. A munkatársak ezekkel az eszközökkel is hozzáférhetnek a céges levelezéshez, dokumentumokhoz, adatbázisokhoz és egyéb folyamatokhoz. Ez persze önmagában nem rossz dolog, ám a RIM véleménye szerint ezeket az eszközöket nem céges használatra szánták, és a biztonság terén jelentős hiányosságokkal küszködnek.

A felhasználók azonban megszokták ezeket az eszközöket, és egyre többen vannak, akik nemet mondanak a vállalat által kiutalt vagy előírt BlackBerrykre: sokan nem szeretik, ha az üzleti levelezés és egyéb funkciók a szabadidejükben is "utánuk nyúlnak", olyankor csak békésen böngésznének a Facebookon, vagy olvasgatnák magánlevelezésüket. "Az okostelefonokat felhasználási módjuk alapján vállalati és személyes csoportra oszthatjuk, az egyetlen probléma csupán az, hogy ez a két terület eddig nem fért meg egymással" - magyarázta Jim McDowell, a RIM üzletfejlesztésért felelős alelnöke. A BlackBerrykben épp ezért hamarosan teljesen kettéválasztható lesz a kétfajta felhasználási terület.

Megtört az iPhone egyeduralma a mobilos netezés terén
Mozog a PlayBook: videón a BlackBerry tablet

Egyensúlyban A két hónapon belül megjelenő BlackBerry Balance nevű szoftvere képes lesz megvalósítani a munkahelyi alkalmazások és folyamatok teljes elszeparálását a többi, általános okostelefonos felhasználási módtól. Így az informatikai vezetők és rendszergazdák továbbra is felügyelik majd a céges levelezéssel és egyéb vállalati folyamatokkal kapcsolatos funkciókat, a felhasználók viszont szabadon, mindennemű kontroll nélkül szórakozhatnak a böngészőben, Facebookon vagy egyéb alkalmazásokban.

A Balance-t jelenleg amerikai mobilszolgáltatók bevonásával tesztelik, majd két hónapon belül először az Egyesült Államokban, majd pedig a világ többi országában is elérhetővé válik. A megoldás a telefonok mellett a PlayBook tabletet is kezeli, amelytől szintén sokat vár a RIM: McDowell a hamarosan hivatalosan is boltokba kerülő tabletet "munkára termett iPad-ként" aposztrofálta, és a márciusi indulás idejére 4000-nél is több elérhető alkalmazást is ígért.

Az örökéletű oldalakért szövetkezik az Internet Archive és a Cloudflare

A Cloudflare új Always Online szolgáltatását igénybe vevő weboldalak URL-jét a jövőben automatikusan archiválják a Wayback Machine rendszerében.
 
Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.