Szeptember végén Magyarországra is megérkezik az Asus Eee Pad Slider tablet, amely egy extra kicsúsztatható billentyűzettel igyekszik megkülönböztetni magát a csak virtuális gombokkal operáló versenytársaktól.
Az International Design Excellence Awards 2011 díját elnyerő Eee Pad Slider leglátványosabb tulajdonsága a kicsúsztatható billentyűzet, amely fölött megdöntve nézhető a kijelző. A két változatban is megjelenő táblagép egyik verziója mindenképpen megérkezik hozzánk is szeptember végén.


Erőgépek A Slider SL101 elnevezésű változata kétmagos, 1 gigahertzes Nvidia Tegra 2 processzorra épül, melyet 1 gigabájtnyi DDR2 RAM támogat. A tárhelyek tekintetében 16, 32 és 64 gigabájtos opciók érhetőek el - a 32 gigabájttal szerelt, Android 3.1-et futtató (és 3.2-re frissíthető) változat ajánlott hazai végfelhasználói ára egyébként 149 900 forint.

Az eszköz természetesen 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 2.1 kompatibilis, és lesz belőle 3G-s modell is. Hátoldali kamerája 5, frontoldali kistestvére pedig 1,2 megapixeles, és olyan extrákkal is felszerelték, mint a normál méretű USB port, valamint mini-HDMI kijárat. Az SL101 kijelzője 10,1 hüvelyk képátlójú, 1280x800 képpontos felbontással.


Az SL102 hazai bevezetéséről még nincs hivatalos információnk, pedig ez a modell még pár lapáttal rátesz az előző modell által ajánlottakra. Itt a processzor már az Intel Atom sorozatából a Z670-es (Lincroft) változat 1,5 gigahertzes órajellel, az operációs rendszer pedig dual megoldással Windows 7 Home Premium és Android Honeycomb.

Az eszközök fehér és "metálbarna" színben kerülnek a boltokba, és előreláthatóan olyan kiegészítőket is lehet rendelni hozzájuk, mint a külön porton összekapcsolható dokkoló.

A Lenovo is beszáll a tabletbizniszbe
A PlayBookot még a windowsos tabletek is lenyomták
Hazai premier: kipróbáltuk a Cisco táblagépét

Iráni és orosz hekkerek zsonglőrködnek az amerikai választók adataival

Erős aktivitásba kezdtek az amerikai választások előtt külföldi csoportok - állítja az FBI. Az irániak például demokrata szavazóknak küldtek hamisított levelet.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.