A Google eddig kizárólag Androidon használható szolgáltatása hamarosan iOS-alapú eszközökre is megérkezhet.
A platformok és ezzel együtt gyártók egyre öldöklőbb harcának elsődleges eszköze az olyan exkluzív appok és szolgáltatások fejlesztése, amelyek után a másik rendszer felhasználói legfeljebb csak sóvároghatnak. A Google azonban nem szívbajos, és eddig is azon volt, hogy az androidos környezetből jól ismert alkalmazások az iOS alatt is megjelenjenek.

Újabb kiruccanás a Google-től  Amikor az Apple befürdött a félresikerült Apple Mapsszel, a Google gőzerővel dolgozott rajta, hogy minél gyorsabban használható alternatívát kínáljon az iPhone-felhasználóknak. Ekkor jött a Google Maps új verziója, amit korábban az Apple egyszerűen kiszórt az iOS-ből azzal a szándékkal, hogy majd elkészítse a saját megoldását – ennek lett csúfos leégés a vége. Tavaly októberben a Google Search iOS alkalmazás is frissült a hangfelismerés funkcióval, ami a hazai felhasználóknak persze annyira nem izgalmas, mivel a magyar nyelvvel még nem tud megbirkózni. Igaz, az androidos változat magyartudása sem kifejezetten hibátlan még.
iOS, Most! 
A Gooogle agresszív terjeszkedése tovább folytatódik, amit az Engadget által talált videó is fényesen bizonyít. A klipet azóta eltüntették a YouTube-ról, és egyelőre a Google nem erősítette meg hivatalosan, hogy valódi, a felvétel mégis arra utal, hogy a Google Now hamarosan megérkezik az iOS-re is. A tavaly az év fejlesztésének is kikiáltott Google Now a felhasználók szokásainak, tartózkodási helyének, érdeklődési körének megfelelő információkkal szolgál, és teszi ezt meglehetősen pontosan. Ha a szoftver például azt érzékeli, hogy külföldön vagyunk, akkor a valutaárfolyamokat sorolja, nap végén jelzi, hogy melyik útvonalon juthatunk leggyorsabban haza, és közben a kedvencként beállított csapatunk eredményeiről is informál.

Használatához (a videó szerint) mindössze be kell jelentkezni a Keresés funkcióba, majd alulról elővarázsolni az úgynevezett információs kártyákat. A feltételezések szerint a Google Now a Search app következő frissítésével érkezik, bár a vállalat egyelőre semmilyen hivatalos formában nem reagált a videóra. Mi azért reménykedünk benne, hogy valódi...

A Google Now lett az Év Fejlesztése 
Tovább faragja a Google a Motorolát
Google Nexus 4 teszt: a csillogó negyedik

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.