Az Apple bejelentése szerint május utolsó napjaiban hajózik be Európába, de Magyarország még a júliusi "harmadik körben" sincs benne.
Lehet szidni és kritizálni, és lehet rajongani is érte, egy biztos, az iPad nagy visszhanggal robbant be az (amerikai) köztudatba. Európában és hazánkban a legtöbben csak képről láthatták még az Apple tabletjét, csupán a legtehetősebbek vagy legrámenősebbek tehették meg, hogy a tengerentúlig zarándokoltak egy-egy darabért. Pár hét múlva azonban egy óceánnyival közelebb kerülnek az iPadek.

28-án ér partot az almatábla | Az Apple hivatalos bejelentése szerint a nemrég kissé módosított ütemtervhez már tartani tudták magukat, így május 28-án, pénteken kezdődik meg a forgalmazás kilenc országban. Kanada, Japán és Ausztrália mellett hat európai ország is megkapta a jogot, így Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Németország és Svédország boltjaiban szintén megtalálhatóak lesznek az iPadek. Aki pedig ezekben az országokban is biztosra menne, május 10-től leadhatja előrendelését is. Az európai boltokon kívól több mobilszolgáltató is forgalmazza majd a tableteket, az O2, az Orange és a Vodafone előrendelési listáin már megtalálható az iPad.

Természetesen ezek az országok még mindig messze vannak egy átlagos magyar vásárlónak, és nekik az sem túlzottan jó hír, hogy a júliusban tervezett újabb bővítés során szintén nem kerül az "iPad-körbe" sem Magyarország, sem más kelet-európai ország. A hazai forgalmazás kezdetéről egyelőre csak pletykaszintű információk keringenek. A legtöbben arra szavaznak, hogy csupán ősztől kaphatunk hivatalosan is itthon iPadet, mégpedig az iPhone-okat is forgalmazó T-Mobile-tól.

Az árszintet is nehéz előre belőni, hiszen az Amerikában, hivatalosan 499 dollárba, tehát körülbelül 109 ezer forintba kerülő legolcsóbb, 16 gigabájtos, 3G nélküli modellt "feketén" már lehet kapni nálunk is hatalmas felárral, 200 ezer forint körül, de az eddigi példák alapján a hivatalos forgalmazás sem jelenthet sokkal olcsóbb árakat. Már az angolok is erősen megnyomták a tollat az árazásnál, a hivatalos előrendelésnél 429 angol fontba, tehát körülbelül 140 ezer forintba kerül az említett belépő szintű modell.

A Meta előre figyelmeztet rá, hogy új robotja néha túllő a célon

A BlenderBot 3 sértő vagy valótlan dolgokat is közölhet, sőt időnként arról is elfeledkezhet, hogy ő maga egy chatbot. A Meta azonban nem ennek ellenére, hanem éppen ezért kezdi most meg a publikus tesztelését.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.