Úgy tűnik, a Research In Motion kilép az okostelefonok piacáról és a tabletpiacon is szembeszáll az Apple és a Google megoldásaival - bár kissé furcsa módon teszi mindezt.
Erőteljes hurrikán kezd kerekedni a tabletpiacon, egymást érik az események, mióta az iPad-et bejelentették. Ahhoz képest, hogy a legkorábbi elemzői vélemények a nagy hardvergyártóktól várták a versenytársakat, az iPad kibővített egy másik fronton, az okostelefonok piacán dúló háborút is. Az Apple felpiszkálta a Google figyelmét, akik a telefonokon már egyre elfogadottabbá vált Androidra alapozva készítik saját táblagépüket, de úgy tűnik, a nagy amerikai vetélytárs, a Research In Motion sem maradhat ki a buliból.

Egyedül nem megy | A kiszivárgott hírek egy szabadalmi beadványon alapulnak - ezek szerint azonban furcsa megoldást választ a RIM, ugyanis a tabletben nem lesz mobilkommunikációs eszköz, önmagában nem lesz képes sem 3G, sem pedig más hasonló adatkapcsolatra. Bluetooth vagy WiFi közül választhat majd a felhasználó, a mobil-internetes funkciókat pedig úgy érheti el, ha meglévő BlackBerry telefonjához kapcsolja a tabletet az említett vezeték nélküli módszerekkel. Kifejezetten érdekes elgondolás - bátor, vagy vakmerő, ki tudja.

A kiszivárgott híreket nemzetközi techblogokban máris élénk viták mellett cincálják szét, azt elemezgetve, mekkora sikere lehet a tervezett tabletnek, főleg ezzel a furcsa megoldással. Az általános vélemény az, hogy a 8,9 hüvelykes készülék akkor lehet sikeres, ha jóval alacsonyabb árszinten indul majd, mint versenytársai. Ha ezt megtámogatják azzal a marketinggel, hogy az önmagában médialejátszásra és e-könyvek olvasására alkalmas tablet tulajdonképpen nem önálló eszköz, hanem a "BlackBerry telefonok kiegészítője", akkor esetleg számíthatnak sikerre, hiszen a BlackBerry a tengerentúlon még mindig a legsikeresebb okostelefon, főleg az üzleti felhasználók körében. Amennyiben a tablet megjelenését jól használható alkalmazás-környezet is segíti, a vállalatok szívesen választhatják majd a meglevő BlackBerryk mellé.

A híresztelések szerint a "szeder-tábla" legkésőbb idén decemberben kerülhet a boltokba, ám a RIM próbálja ezt a határidőt is előrébb hozni, hogy az év végi vásárlási szezonban már részt vehessenek az új készülékkel.

Robot hajókból álló hadosztályt tesztel az amerikai haditengerészet

A Csendes-óceánon vasárnap kezdődött az a nemzetközi haditengerészeti gyakorlat, amelynek során a legénység nélküli hajók alkalmazásáról is értékes tapasztalatokat gyűjtenének.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.