A tajvani mobilgyártó egy sor új okostelefont jelentett be: egy részük az eddigi modellek új változata, de az újak között ott vannak azok is, amelyeket Facebook-telefonnak hittek korábban. Jön a HTC első tabletje is a Sense felülettel és 2.4-es Androiddal.
Az új HTC okostelefonok egyelőre nem ugranak fel a két magos processzorok vonatára, ám két felsőkategóriás készülék mellett megújul a megfizethetőbb Wildfire. Két teljesen új telefon is érkezik, a Facebookra kihegyezett Salsa és Chacha, valamint megmutatta magát a gyártó első táblagépe is, melyen már a 2.4-es Android verzió fut.

Felső és közép A Desire S egy érdekes hibridnek ígérkezik, mivel a normál Desire (tehát nem a HD) belső felépítését ötvözi a Legend egyetlen alumíniumtömbből készült készülékházával. A 3,7 hüvelykes, 480x800 képpontos érintőkijelző mögött 1GHz-es Qualcomm 8255 Snapdragon processzor dolgozik, hátoldali HD-képes kamerája mellett frontoldali kamerával is rendelkezik.


Tornasorban: Wildfire S, Desire S, Incredible S

Hasonló belső értékekkel bír az Incredible S, ám ennek kijelzője 4 hüvelykes. Az előző Incredible modell CDMA rendszerű volt, ezért csak a kompatibilis amerikai hálózatokban volt elérhető, ám a hagyományos borítású felsőkategóriás mobil új verziója is megjelenik európai kivitelben.

A középkategóriás árszintet a Wildfire S célozza meg: a kifejezetten kicsire faragott készülék kijelzője 3,2 hüvelykes, ennek persze a felbontása is kisebb, 320x480 képpontos. Processzora is csupán 600 megahertzes, és egyetlen 5 megapixeles, hátoldali kamerával rendelkezik.

Nem Facebook-mobil, de majdnem Lassan már-már paródiába hajló folyamat, ahogy hétről hétre valaki felkapja, hogy készül a Facebook brandje alatt futó telefon. Hogy ezt legelőször ki találta ki, és mit gondolt, miért is lenne ez jó tulajdonképpen, örök rejtély marad - mindenesetre a HTC Chacha és Salsa legelső híreivel kapcsolatban is azonnal felkapta az "okos" média, hogy ezek bizony egy szupertitkos HTC-Facebook paktum alapján készülő Facebook-mobilok lesznek.


Az ott lent egy dedikált gomb, nem a telefon "gyártójának" márkajelzése

Ezúton üzenjük a kitartó hívőknek: ez a két okostelefon sem hivatalos Facebook-mobil. Ezzel együtt azonban valóban kifejezetten szorosan integrálták a módosított Sense kezelőfelületbe a közösségi oldal szolgáltatásait. Egy dedikált gomb azonnal előhoz egy Facebook-alkalmazást, amelyben a közösségi szolgáltatás legtöbb fu8nkcióját gyorsan és kényelmesen érhetjük el.

Az Android Gingerbread 2.3.3 új eszközeivel és a HTC Sense legutóbbi verziójával integrálni tudja a Facebookot a mobil alkalmazásokkal. Hívás kezdeményezésekor a tárcsázó felület megmutatja a hívott fél legutóbbi állapotát, feltöltött fotóját, születésnapját. Néhány frissítés akkor is megjelenik, ha egy Facebookos barát telefonál. A telefonban tárolt személyes adatok is azonosíthatóak a Facebookon lévő profilokkal és bővíthetőek számos Facebook widgettel is.

A Chacha kijelzője csupán 2,6 hüvelykes, ám fix hardveres QWERTY billentyűzet segíti a chatelést. A Salsa hagyományos elrendezésű, a pötyögés itt a 3,4 hüvelykes kijelzőn a virtuális billentyűzettel lehetséges.

HTC Desire és Wildfire teszt: az elegáns és a trendi törpe
A HTC öt Windows Phone 7-es telefonnal támad
Mobile World Congress - az 1. nap összefoglalója

Nem Honeycomb, 2.4! Furcsa, hogy míg a legtöbb új androidos tabletre már a kifejezetten táblagépre és nagy képernyőkre kihegyezett Honeycomb változatot telepítik, a HTC első tabletjét a 2.4-es Android hajtja majd. A gyártó információi szerint ez a változat megtartja a 2.3 Gingerbread elnevezését, mivel csupán kisebb ráncfelvarrásokban különbözik elődjétől.

Viszont a Flyer is megkapja a Sense felhasználói felület specializált változatát (többek között ezért sem a Honeycombra esett a választás, erre ugyanis nem készülne el időben a Sense). A 7 hüvelykes, 1024x600 képpontos kijelző alá 1,5 gigahertzes Snapdragon processzor került, a 32 gigabájtos tárhely microSD kártyával bővíthető.


Flyer: Honeycomb nélkül, de pár hasznos és érdekes extrával

A tableten pár érdekes újdonság is megjelenik majd, például az OnLive technológia támogatása: táblagépek esetében itt jelenik meg először ez a lehetőség, amelynek segítségével úgy játszhatunk erősebb PC-ket igénylő játékokkal, hogy a játék maga a felhőben, tehát távoli szervereken fut, ezért egy ilyen kisebb eszközzel is irányíthatjuk. A tabletre ilyenkor már egy olyan kép- és hangcsomag érkezik, amelyet a szerver állít elő, ezért a táblagép hardverének csak az irányítási információk továbbításával kell törődnie.

Az egyéb finomságok között említik a Scribe támogatást is, mely lehetővé teszi, hogy egy speciális érintőceruza segítségével saját kézírásunkat "lefordítva" jegyzeteljünk.

A telefonok és a tablet a tavasz folyamán kerül a tengeren túli és az európai boltokba is, a magyar megjelenésről azonban még nem közöltek pontosabbakat.

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.