Összesítve tízmillió órányi teszt áll a Microsoft új mobil operációs rendszere mögött, amely mától véglegessé nyilváníttatott: most a telefongyártókon a sor. A végeredményt már októberben kipróbálhatjuk.
A Microsoft hivatalosan is megerősítette, hogy immár kész a Windows Phone 7 operációs rendszer végleges változata. Az 1.0 verziószámú rendszert mostantól telepíthetik új készülékeikre a hardvergyártók.

A mű kész, az alkotó nem pihen | A Windows Phone termékcsaládért felelős üzletág alelnöke, Terry Myerson a hivatalos Windows blogon is megerősítette a hírt, és beszámolt a fejlesztés egyes részleteiről is. Mivel az előző mobil Windows kiadásokat folyamatos kritikák övezték, többek között a kevéssé felhasználóbarát működés, a bonyolult funkcionalitás vagy épp hardveres inkompatibilitás miatt, Myerson szerint az új rendszer a legkörültekintőbben tesztelt mobil platform, amit a Microsoft valaha is kiadott.

Tízezernél is több készüléken futottak folyamatos, automatizált tesztek, ezen kívül természetesen megannyi "emberi" tesztelő foglalkozott főállásban az új Windowst futtató készülékek próbálgatásával. Az így kikalkulált teljes tesztidőszak nem kevesebb, mint tízmillió munkaórát tett ki. Myerson kiemelte, hogy a júliusban kiadott technikai előnézeti stádium után még nagyon sokféle olyan változtatást, javítást eszközöltek a rendszerben, amelyeket a Microsoftnál tevékenykedő belső, vagy hardvergyártóknál dolgozó külső tesztelők javasoltak.

Az öreg kontinens előnyben | A Windows Phone 7-re nagy csata vár: az iOS és az Android hangos csatája, az üzleti felhasználók körében stabilan jelen levő BlackBerry OS, valamint az utolsó szalmaszálba kapaszkodó, ám agresszívnek tűnő új Symbian mellett kell bizonyítania. Hogy ez mennyire sikerül, azt egy-másfél hónapon belül megtudhatjuk, legalábbis "ideát", Európában. Nagy meglepetésre ugyanis a Windows Phone 7 alapú eszközök az általános gyakorlattal ellentétben Európában jelennek meg hamarabb: az óceánon innen már októberben, míg az Egyesült Államokban csak novemberben indul hivatalosan a készülékek árusítása.

500 ezer megrendelőnél jár a Starlink űrinternete

Már majdnem másfél ezer holdat állítottak pályára, a rendszer bétatesztjét is lezavarnák a nyár végéig.
 
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.