Bár a kínai ZTE legnagyobb sikerét hiperolcsó okostelefonjainak köszönheti, nem adja fel a harcot a drágább modellek mezőnyében sem. A márciusi Mobile World Congressen két új készülék is debütál, egyikük igazi nagyágyú lesz.
Ha 2011-ben valahol elhangzott a ZTE neve, a legtöbben azonnal a belépő kategóriás Blade készülékre gondoltak, amely annak köszönhette elsöprő sikerét, hogy a legvékonyabb pénztárcájúaknak is elvitte az Androidot és az érintőképernyős okostelefonok világát. Bár már a tavaly megjelent Skate is kissé magasabbra tört az akciós polcok felől, a kínai vállalat idén már egyáltalán nem viccel, és a prémium kategória felé menetel, méghozzá az Ice Cream Sandwich és a 4G (LTE) zászlaja alatt.


Bud és Terence A márciusi mobil seregszemle, a barcelonai Mobile World Congress során két új telefont mutat be a kínai ZTE, amelyekről már kiszivárogtak előzetes információk. A PF200 névre keresztelt modell valódi izomkolosszusnak ígérkezik kétmagos, 1,5 gigahertzes processzorával, 4,3 hüvelykes, 540x960 képpontos felbontású kijelzőjével. Hátoldali kamerája 8 megapixeles lesz, de előlapi társa is képes lesz akár 1080p felbontású videókat is készíteni, ezzel tűéles videókonferenciákat támogatva. A GSM és UMTS hálózatokon kívül kezeli az újgenerációs LTE adatkapcsolatot is, valamint felszerelik NFC vezeték nélküli kommunikációs technológiával.

A második újdonság viszont egyelőre csak az amerikai piacra fókuszál, hiszen GSM helyett (az LTE mellett) CDMA és EVDO szabványú hálózatokban működik. A kétmagos, 1,2 gigahertzes processzorra, és a nagy testvérnél gyengébb, 400x800 képpontos felbontású, 4,3 hüvelykes kijelzővel szerelt N910-ből már kimarad az NFC chip és kamerája is csak 5 megapixeles lesz. Mindkét készülék az Android legfrissebb, 4.0 változatával kerül boltokba.

Olcsó erőművész A ZTE tervei szerint az eddigiekhez hasonló "haladó árpolitikát" folytatna új modelljeivel, ráadásul a tavaly meghódított piacok mellé szeretné Amerikát is beteríteni saját készülékeivel. A források szerint idén még további felső kategóriás telefonok megjelenése várható, de a Blade nyomdokain haladó olcsóbb készülék és LTE-s táblagép is várható 2012-ben.

Az olcsó droid is lehet jó droid:ZTE Blade teszt
ZTE Skate:kipróbáltuk a legolcsóbb drága telefont
Mobiltelefonok, szaporodjatok, sokasodjatok!

Gépek építik a valóságot: CIO Hungary 2018 első napja

A Bitport tavaszi konferenciája az idén a A gépek lázadása címmel dolgozta fel a digitalizációs trendeket.
 
Hirdetés
Ha a bőség zavara nem is fenyeget, azért hazánkban is lehet választani a különböző okoseszköz-alapú elektronikus aláírási szolgáltatások között.

a melléklet támogatója a Microsec

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.