Szidják a felhasználók a Facebook androidos alkalmazását, rengeteg az egy csillagos értékelés.
Két héttel ezelőtt Mark Zuckerberg megmutatta a világnak, hogy milyen is az a sokat emlegetett facebookos mobil az ő elképzelésük szerint. Mint kiderült, ez nem egy speciális mobil, nem is egy operációs rendszer, hanem egy alkalmazás, ami telepítés után tulajdonképpen egy plusz réteget húz az addigi kezelőfelület fölé, amelyen a Facebook és annak szolgáltatásai kapnak helyet.

Sok az egy csillag  Múlt héten pénteken az app bekerült a Google Play Store kínálatába és az USA azon felhasználói kezdhettek hozzá a letöltéséhez, akik a HTC One X, vagy One X+, Samsung GalaxyS III, illetve Galax Note II készülékekkel rendelkeznek, illetve előretelepítve található meg az egyelőre szintén csak USA-ban kapható HTC First mobilon.Sok a negatív kritika

Nagyon úgy fest azonban, hogy a felhasználók hála helyett nemtetszésüket fejezik ki az új alkalmazással kapcsolatban, mert lesújtó kritikák jelentek meg a Google szoftverboltjának felületén. Ennél is beszédesebb, hogy csapnivaló pontszámokat kap a Facebook Home és jelenleg a tényleg gyengének számító 2,4 ponton áll. Már pár órával a publikussá tétel után 398 db egy csillagos értékelést kapott, e cikk írásának pillanatában ez a szám már 1811-nél jár.

A meg nem értett zseni?  A leggyakoribb felhasználói panasz a hozzászólások szerint az, hogy a Facebook Home egyszerűen idegesítő, mivel tulajdonképpen átveszi a hatalmat a mobil felett és csak nagyon nehéz a többi, megszokott szolgáltatáshoz hozzáférni. Az is gyakran felmerülő probléma az értékelést hagyó felhasználók körében, hogy a Facebook Home nem rendelkezik widgettel, illetve ezzel együtt a többi, egyébként használatos widgetet is kiszorítja a felületről. Noha ez a tulajdonsága borítékolható volt, az értékelések arra utalnak, hogy a felhasználók nem igazán voltak, vannak tisztában azzal, hogy Zuckerberg csapata pontosan mivel is szerette volna őket ellátni, és valójában mire is szolgál az új app.A sok egy csillagos lepontozás mellett azóta megjelentek a vállalatot, illetve az alkalmazást támogató értékelések, amelyben azt hangsúlyozzák, hogy az app pontosan azt teszi, amit ígértek, és aki online életének nagy részét a Facebookon tölti, annak tökéletes megoldás. Idővel valószínűleg finomodni fog a Facebook Home-ra adott értékelések átlaga, főleg akkor, amikor a világ többi részén is elérhetővé válik. Az Androidra írt hivatalos Facebook app 3,6 pontot kapott eddig, míg az üzenetkezelésért felelős Messenger az egészen jónak számító 4,4 ponton áll.

Mindent ellep a Facebook Androidon 
Facebook beköltözik az Androidba
Nagyobb, szebb, színesebb: megújul a Facebook 

A MIT-en kitalálták, hogyan tanulhatja meg az MI az állatok nyelvét

Egyelőre nem lesz a mesterséges intelligenciából Dr. Dolittle, de a kísérletek közelebb vihetnek bennünket a természet mélyebb megértéséhez.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.