Az NMHH október 20-ról december 8-ra tolta ki a 900 MHz-es frekvencia felhasználásáról szóló árverés jelentkezési határidejét, így döntés már csak jövőre várható az ügyben.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) augusztus 4-én hirdetett kétfordulós nemzetközi árverést a 900 megahertzes frekvenciasávban nyújtható GSM-, IMT/UMTS, WiMAX- vagy LTE-rendszerű rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság megszerzésére, amellyel kapcsolatban a kiírási dokumentációt nettó 40 millió forintért megvásárló szervezeteknek szeptember 27-én tartott szakmai konzultációt.

Az NMHH október 7-i közleménye szerint több érdeklődő is jelezte, hogy az árverésre való jelentkezést megalapozó üzleti terv elkészítéséhez hosszabb felkészülési időre van szüksége. A hatóság ezt követően a határidő meghosszabbítása mellett döntött, amelyet az eredetileg megállapított október 20-ról december 8-ra módosított. Ezzel az eljárás tervezett menetrendje is megváltozott: eredetileg november 22-én hirdettek volna győzteseket, a folyamat lezárását pedig december 12-re tervezték, ami az új feltételek szerint 2012. január 31-re módosult.

Jöhet a negyedik szolgáltató A frekvenciák felosztására vonatkozó keretszabályozás alapján a 900 megahertzhezes frekvenciatartományok értékesítésekor az első fordulóban csak olyan szolgáltató licitálhatott az augusztusi feltételek szerint, amely eddig nem volt jelen a hazai mobilpiacon. Mivel a nyertes 3 darab 1800 MHz-es és 3 darab 2100 MHz-es frekvenciablokk opciós vételére is jogosult, a sikeres első forduló esetén ezzel egy negyedik versenyző jelenhet meg a hazai mobilpiacon.

1,3 millió
hűségkártya lapul a hazai Tesco-vásárlók zsebében. Többek között ezekhez kapcsolódik majd a vállalat a Vodafone-nal közös, ám független stratégiával és árképzéssel működő virtuális mobilszolgáltatója, amely a jövő év elején lép be a hazai piacra.
Ha erre az frekvenciablokkra nem érkezik az állam számára elfogadható ajánlat, akkor az a második fordulóban teljes egészében felosztható lesz a három jelenlegi szolgáltató között. Az 5 megahertz szélességű "A" frekvenciablokk kikiáltási ára nettó 4 milliárd forint. Az 1 megahertz szélességű "B" frekvenciablokkokat egyenként 700 millió forintért, a 0,8 megahertz szélességű "C" frekvenciablokkot 560 millió forintért hirdette meg a kiíró. Amennyiben az első forduló eredménytelenül zárul, a második fordulóban ismét lehet licitálni a frekvenciablokkokra.

Versenyben az állami cégek Az mno.hu értesülése alapján az NMHH szeptember végi konzultációján a jelenlegi mobilszolgáltatók mellett a UPC, a Digi, az Antenna Hungária, egy kínai mobilszolgáltatót képviselő személy és a Central Europe Trust tanácsadó cég vett részt, utóbbi a hazai magánszemélyek tulajdonában lévő BTel képviseletében. A BTel a Magyar Posta és a Magyar Villamos Művek fémjelezte konzorcium tagja lehet.

Indul a T-Mobile 4G hálózatának éles tesztje
NMHH: valóban olcsóbban telefonálhatunk?

Ez az állami szükségletek kielégítése mellett lakossági szolgáltatóként is működhetne, hiszem az NMHH az eredeti kiírást elnöki rendelettel módosítva lehetőséget adott rá, hogy állami vagy az állam által támogatott társaság is részt vegyen az aukción. A hwsw.hu forrásai szerint a Magyar Posta és az MVM akár a BTel nélkül is megfelelhet annak a
pályázati feltételnek, amely előírja a szélessávú piacokon szerzett tapasztalatot, és a hartáridő módosítására is azért került sor, mert a két állami vállalat részvételéről szóló döntés csak nemrégiben született meg.

500 ezer megrendelőnél jár a Starlink űrinternete

Már majdnem másfél ezer holdat állítottak pályára, a rendszer bétatesztjét is lezavarnák a nyár végéig.
 
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.