Kínai beszállítói Magyarországra települését is ösztönözni kívánja a Huawei Technologies, közülük az egyik a következő évben vizsgálja meg a helyi üzleti környezetet egy esetleges gyártókapacitás idetelepítésére.
A gyártókapacitásainak és szállítmányozási feladatainak egy részét Magyarországra telepítő Huawei Technologies a következő lépésben minél több beszállítóját is ide akarja csábítani – jelentette be Gavin Dai, a kínai távközlési berendezésgyártó hazai leánycégének az ügyvezető igazgatója. Hozzátette, már van is érdeklődő, az egyik kínai beszállítójának, az optikai kábelekkel foglalkozó Comlinknek a képviselői a jövő évben tervezik tüzetesebben megvizsgálni a helyi üzleti környezetet esetleges
gyártókapacitás idetelepítése céljából.

Magyar üzleti lehetőségek A Huawei, mint ismert 2005-től működik Magyarországon budapesti központtal, eddigi legnagyobb itteni üzlete a Vodafone Magyarország mobilhálózatának a korszerűsítése, de pályázna a majdani negyedik szolgáltató hálózatának a megépítésére is.

Három éve döntöttek úgy, hogy a kereskedelmi tevékenységet gyártói és logisztikai profillal is kiegészítik. Ennek nyomán Pécsre és Komáromba hozták a cég termékeivel egész Európát ellátó központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon és Üllőn szintén európai hatáskörű, logisztikai központot üzemeltetnek (Huawei Europe Logistic Center).
Az ügyvezető jelezte, hogy az ellátó központ máris teljesítette a 2013-ra előírt célokat, és a közel 30 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény a bevételeit idén várhatóan 30 százalékkal növeli. További fejlesztéseket is terveznek, ennek keretében jövőre egyebek mellett bővíteni akarják az alapanyag gyártást.

Ösztöndíjprogram Szorosabbra kívánják fűzni a kapcsolatukat a magyarországi felsőoktatással is. Ez adta a keddi esemény másik apropóját. A Huawei tavaly két felsőoktatási intézménnyel alapított 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot annak érdekében, hogy a hallgatók megismerhessék a legújabb távközlési fejlesztéseket, technológiai trendeket. A „Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” elnevezésű ösztöndíjat 2011 és 2015 között évente 15 diák kaphatja meg. Közülük tízet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat a programba. Minden évben az intézmények és a vállalat képviselői közösen rangsorolják és választják ki a támogatást elnyerő hallgatókat, akik egy évre 2000 dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz. Az első 15 díjazott egy 10 napos kínai tanulmányúton is részt vehetett, és meglátogathatta a Huawei kutatóközpontjait. „A kezdeményezés révén akár a képzésből kikerülő friss magyar diplomások is bekapcsolódhatnak a vállalati fejlesztésekbe" - emelte ki Gavin Dai.

K+F tervek Finnországban A további európai tervek kapcsán az ügyvezető megemlítette, hogy a Huawei egy 70 millió eurós beruházás keretében hamarosan Finnországban nyitja meg hetedik európai kutató-fejlesztő központját. A társaság jelenleg mintegy 13 ezer főt foglalkoztat Európában. Az itt működő 37 leányvállalat így 2011-ben összesen 2,8 milliárd euró bevételre tett szert, amely a csoport globális összbevételének a 12 százalékát adja.

A készülékgyártás idetelepítéséről is tárgyal a Huawei
Minden vád alól tisztázná magát a Huawei

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.