A mai napon tartotta volna sajtóeseménnyel egybekötött termékbemutatóját a Google, ám az új Nexus eszközökre kihegyezett rendezvényt az Egyesült Államokat fenyegető hurrikán miatt elhalasztották. Ennek ellenére már sok mindent tudni lehet az érkező hardverekről.
Az iPad mini bejelentésére adott volna csattanós választ a Google mai rendezvénye, ahol a Nexus okostelefonok és táblagépek következő generációját szerették volna bemutatni. A vállalat azonban az Egyesült Államok keleti partját veszélyeztető Sandy hurrikán miatt kénytelen volt egy idáig meg nem erősített, későbbi időpontra áthelyezni az eseményt.Sérül az alma Retinája A 7 hüvelykes Nexus 7 tablet nagyobb testvérét, az értelemszerűen Nexus 10 névre hallgató modellt, egy pár másodperces videón sikerült megörökíteni, ám ebből és a műszaki specifikációkból már jól látható, mire lehet számítani. A Samsung által gyártott eszköz kinézete is a Galaxy Tab 10.1-hez hasonlít, ám a fekete-szürke színvilág a Nexus 7-tel megismert vonalat követi.

A 10,1 hüvelykes kijelző 2560×1600 képpont felbontású, tehát a Google sikeresen felülütötte az iPad 3 Retina kijelzőjét a 299 ppi-re növelt képpontsűrűséggel. Érdekes módon a processzor nem száll be a négymagosok csatájába, a kétmagos Exynos 5250 órajele 1,7 gigahertz. A Mali T-604 grafikus vezérlővel, 2 gigabájt memóriával és alapesetben 16 gigabájtos tárhellyel rendelkező táblagép a Wi-Fi mellett NFC és Bluetooth 4.0 kommunikációra is képes.Optimus a negyediken Telefon-fronton érdekes változás, hogy ezúttal az LG közreműködésével készül a Google referenciakészülékének új változata: a Nexus 4 gyakorlatilag a kisebbik koreai gyártó Optimus G sorozatának átfaragott verziója. A négymagos S4 processzorral, Adreno 320 grafikus vezérlővel ellátott készülékről lemarad a microSD bővítés lehetősége, a beépített tárhely 8 illetve 16 gigabájtos. A Nokia friss Lumia készülékeihez hasonlóan a Nexus 4-et is lehet majd vezeték nélküli eszközzel tölteni, viszont ennek a funkciónak az akku cserélhetősége esett áldozatul.A mobilhálózaton és Wi-Fi-n kívül itt is elérhető lesz a Bluetooth 4.0 és az NFC, azt viszont még nem lehet tudni, megkapja-e a készülék a legfrissebb Android-verziót. Egyes források szerint ugyanis csupán a jelenlegi Jelly Bean legújabb frissítése, a 4.1.2 kerül a telefonra a sokak által várt 4.2 helyett.

iPad mini: kis tablet, kis siker
A vevők kipucolták a Nexus 7 raktárakat


Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.