Az Apple idén is megnevezte azokat az iOS-es mobil alkalmazásokat, amelyek szerinte idén a legjobbak lettek. Az iPhone és az iPad tavalyi abszolút győzteseit 2012-ben fel is vásárolták az IT piac óriásai.
Cupertinóban előálltak a listákkal, amelyeken az idén (objektív vagy szubjektív elemek alapján) a legjobbnak bizonyult iOS-en futó mobil alkalmazások vannak. Okostelefonokon az abszolút győztes az Action Movie FX lett. Ezzel az appal a saját magunk által készített videókra lehet hollywoodi speciális effekteket rakni. Táblagépes fronton a Paper lett a legjobb, amely a kreatív munkát végzők számára készült jegyzetelő, tervező alkalmazás.Action Movie FX: berobbantak...

A két kiemelt győztes számára igen jó előjel lehet az a tény, hogy a 2011-ben hasonló elismerésben részesült Instagram és Snapspeed már a Facebook illetve a Google tulajdonában van, hiszen mindkét feltörekvő startupra lecsaptak az IT piac nagyhalai.

Az Apple a fődíjak nyertesei mellett közzétette a legtöbbször letöltött ingyenes és fizetős alkalmazások toplistáját iPhone-ra és iPad-re egyaránt. A nem fizetős kategóriában az okostelefonok sztárja a YouTube volt, táblagépen pedig a Skype lett a legtöbbször letöltött alkalmazás. Pénzt legtöbben iPhone-on és iPad esetében is az Angry Birds űrben játszódó kalandjaiért áldoztak.

A listákat böngészve nem jelent különösebb meglepetést, hogy zömében a játékok, szórakoztató alkalmazások dominálnak minden területen. Például az iPad fizetős kategóriájában a 20 legkelendőbb app között 12 játékot, 6 üzleti, munkához használható programot és 2 fotós, videós alkalmazást találunk. Ugyanez iPhone esetében: 13 játék mellett segédprogramokat, kommunikációs, fotós, zenés és egészségügyi alkalkalmazásokat fedezhetünk fel a nevek között.

A 2012-ben legtöbbször letöltött iOS-alkalmazások

iPhone (ingyenes)

1 YouTube Google, Inc.
2 Instagram, Burbn, inc.
3 Draw Something Free, OMGPOP, Inc.
4 Flashlight, iHandy Inc.
5 Facebook , Facebook, Inc.
6 Pandora Radio, Pandora Media, Inc.
7 Temple Run, Imangi Studios, LLC
8 Pinterest Pinterest, Inc.
9 Twitter, Twitter Inc.
10 Skype, Skype

iPhone (fizetős)

1 Angry Birds Space, Rovio Entertainment Ltd
2 WhatsApp Messenger, WhatsApp Inc.
3 Draw Something, OMGPOP, Inc.
4 Camera+ tap tap tap LLC
5 Where's My Water? Walt Disney
6 Angry Birds Star Wars, Rovio Entertainment Ltd
7 Fruit Ninja, Halfbrick
8 Angry Birds, Rovio Entertainment Ltd
9 Bejeweled, PopCap
10 TETRIS Electronic Arts Inc.

iPad (ingyenes)

1 Skype for iPad, Skype Communications S.a.r.l
2 Temple Run, Imangi Studios, LLC
3 Facebook, Facebook, Inc.
4 Netflix, Netflix, Inc.
5 The Weather Channel for iPad, The Weather Channel
6 Draw Something Free, OMGPOP, Inc.
7 Kindle – Read Books, eBooks, Magazines, Newspapers & Textbooks,
AMZN Mobile LLC
8 Pandora Radio, Pandora Media Inc.
9 Angry Birds HD Free, Rovio Entertainment
10 Calculator Pro for iPad Free, MYW Productions

iPad (fizetős)

1 Angry Birds Space HD, Rovio Entertainment Ltd
2 Where's My Water? Walt Disney
3 Pages, Apple Inc.
4 Draw Something, OMGPOP, Inc.
5 Notability - Take Notes & Annotate PDFs with Dropbox & Google Drive Sync Ginger Labs, Inc.
6 Angry Birds Star Wars HD, Rovio Entertainment Ltd
7 iPhoto Apple Inc.
8 Minecraft – Pocket Edition Mojang AB
9 Where's My Perry? Walt Disney
10 Words With Friends HD Zynga Mobile

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.