Az Intel Developer Forumon előkerültek az első olyan androidos okostelefonok és tabletek, amelyekben nem ARM architektúrájú processzor dolgozik: ha már a Windows 8 ARM-ra (is) költözik, itt az Intel stratégiai válasza.
A nemrég már működés közben is bemutatkozó Windows 8 egyik legfontosabb újdonsága az lesz, hogy már ARM processzorokkal szerelt eszközökön is futtatható lesz: az Intel és a Microsoft több évtizedes kizárólagos kapcsolata nyílik ki ezzel a lépéssel. A processzorgyártó válaszként szintén kilépett a Wintel rabságából "a másik oldalon", és bemutatta első androidos mobil eszközeit.

Kitörési kísérletek Az Intel Developer Forum látogatói már ki is próbálhattak olyan androidos készülékeket, amelyek ugyan még nem végleges formájukban, de amolyan "technológiai demóként" megmutatták, mire lehet számítani a processzoróriástól Android-fronton.

Az alábbi videón például a következő generációs Atom lapkára, pontosabban a Medfield platformra épülő okostelefon látható, amelyen a Gingerbread legfrissebb változata fut. A kissé vaskosnak számító 9,5 milliméter vastag eszközben minden megtalálható, ami egy manapság fejlettnek számító okostelefonban működik a különféle szenzoroktól az NFC chipen át a legfontosabb csatlakozókig (az USB mellett például HDMI kimenetet is találunk). Első és hátsó kamera is kerül a készülékházba, utóbbi 8 megapixeles. A kijelző átmérője 4 hüvelykes, felbontása viszont még kérdéses, mivel a fejlesztés alatt álló eszközben a videó tanúsága szerint többféle panelt is beépítettek, így még nem tudni hivatalosan, melyik lesz a nyerő.Szintén Medfield alapokra épül az Intel első tablete is, amelynek munkaverziója 10,1 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, és a legfrissebb Honeycomb változatot futtatja, kiegészítve a Google és az Intel közösen fejlesztett szoftvereivel.

Ugyan maga a processzor alapértelmezésben gyengébbnek számít a mobilvilágban manapság legjobbnak számító négymagos ARM lapkáknál, a teljesítményét mégis versenyképesnek ítélik a szakértők. Ráadásul a korai becslések szerint a Medfieldre épülő okostelefonok és tabletek előállítási költsége alacsonyabb az ARM alapú csúcsmodelleknél, ezért az Intel egy jól pozicionált árazással az erős középkategóriában villanthat nagyot első mobil eszközeivel.

A HTC webOS-ra váltana: mi lesz veled, Android?
Nagy szám: félelmetes ütemben terjeszkedik az Android
Szuperolcsó Android-tabletté vált a TouchPad

Öt év alatt háromszorozná félvezetőgyártási kapacitását a Samsung

Ha ez összejön, 2027-re szorosabbá teheti a versenyt a TSMC-vel.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.