Nem egyszerű a tablet-őrültek és az Apple-rajongók élete, hiszen a sikert sikerre halmozó iPad második generációjáról folyamatosan kapnak szárnyra a legkülönfélébb híresztelések. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.
Az iPad-ről és az általa elindított tablet-forradalomról folyamatosan tudósítottunk, és le is teszteltük a Magyarországra kissé késve érkezett táblagépet, ám folyamatosan érkeznek a kérdések (és a keresőszavak) az iPad 2-vel kapcsolatban.

Nos, a tény az... hogy egyelőre nincsenek tények. Az Apple továbbra is tartja magát ahhoz a szigorú elvhez, hogy a hivatalos bejelentés előtt semmilyen részlet nem láthat napvilágot egy következő termékükről. Az internet azonban nagy és szinte minden rajta publikáló bennfentesnek tartja magát, így számos pletyka, "meg nem erősített, de hiteles" információ kering szerte a weben. Most ezek közül magozzuk ki a leggyakoribbakat.

Hármat egy csapásra Magyarországot kevésbé érinti, de Amerika legtöbbet emlegetett iPad 2-vel kapcsolatos pletykája szerint háromféle változatban jelenik meg az új tablet. A jelenlegiekhez hasonlóan lesz mobil internet nélküli, csak Wi-Fi kapcsolattal kommunikáló verzió, 3G-s modellből azonban kettő is lesz, a Magyarországon is használt UMTS szabványt támogató mellett lesz egy CDMA szabványú is, amelyet kifejezetten az amerikai Verizon hálózatára terveznek.

A DigiTimes szerint a készülékek 3:4:3 arányban készülnek majd, az UMTS-es modellből gyártanák a legtöbbet. A feltételezés valószínűség-faktora igen magas, hiszen a Verizon nemrég kezdte árulni az iPadeket is, melyeket azonban csak saját Wi-Fi csomagjával tud értékesíteni: az Apple egy jól működő szolgáltatónak kedvezhet tehát a módosított 3G-s folytatással.A fotó az iPad hátáról készült. A Bitport egyetlen 100 százalékosan biztos
jóslata az, hogy ez a logo biztosan rajta lesz az iPad 2 hátulján is...

Kamerák elöl-hátul Amióta csak megjelent a két kamerás iPhone 4, folyamatosan jelennek meg a híresztelések arról, hogy az iPad 2 is megkapja ezt a funkciót.

A legtöbb nemzetközi szakmai portál egyetért abban, hogy szintén igen valószínű fejlesztésről van szó, hiszen az Apple mindenképpen szeretné promotálni a Facetime funkciót, azaz a valós idejű videóchatet. Ez pedig csak akkor sikerülhet igazán, ha elárasztják a piacot mindenféle Facetime-képes készülékkel.

Vékonyabb, könnyebb, élesebb
Ezt a három vezényszót legutóbb a Reuters egyik írása szellőztette meg, mely szerint az iPad 2 tömegét még lejjebb szorítják, mint ahogy a készülék vastagsága is csökkenni fog.

Az elképzelés persze érdekes, hiszen az Apple (és minden egyéb gyártó is) azon ügyködik, hogy az újonnan bejelentett tabletek még egyszerűbben tarthatók, hordozhatók, kezelhetők legyenek. Az pedig, hogy az iPad 2 is megkapja a Retina Display-t, gyakorlatilag az összes hírben megjelenik, így már csak a nagy számok törvénye miatt is csodálkoznánk,ha nem így lenne.

Laposra taposva Álljon itt most egy minden bizonnyal hamis értesülés is. Látható "bizonyítékkal" hiteget ugyanis egy olyan videó, mely állítólag egy független kiegészítő-gyártótól ered: eszerint az iPad mostani ívelt hátulja helyett egy egyenes, és sarkainál is jóval kevésbé lekerekített dizájn jellemzi a következő generációt.

Szinte mindenki egyetért azonban azzal, hogy a videó csak megtévesztés, mivel az Apple eddig soha, egyetlen esetben sem juttatta el valamilyen bejelentés előtt álló termék specifikációit külső gyártóknak. Az iPhone 4-nek sem volt semmilyen tokja vagy egyéb kiegészítője más gyártóktól a megjelenése napjáig, és semmi értelme, hogy az Apple pont most rúgja fel ezt az irányelvét.Az állítólagos "leleplező" videó

A tékozló fiú visszatér A kevésbé hihető pletykák egyike az is, hogy az iPad 2 szabványos USB porttal rendelkezik majd, hogy könnyedén tudjon kommunikálni más eszközökkel vagy akár a PC-vel. Elvben a hír valódiságát erősítheti, hogy az Economic Daily News-től származik, akik valóban az Apple "belsejébe látnak", ők voltak például az elsők, akik az iPad bejelentését megorrontva leírták, hogy a vállalat nem netbookot, hanem tabletet épít.

Ennek ellenére nagyon furcsa lenne, ha az iPhone-ok vagy épp az iPad legendás elzárkózását, a zárt rendszerek kissé arrogáns fenntartásának hagyományát pont az iPad 2 törné meg...

Egyedül nem megy Elemzői véleményből nőtte ki magát pletykává, hogy az iPad 2 talán kétmagos processzorral is érkezhet. Egyesek még azt is tudni vélik, hogy 1GHz-es ARM Cortex A9 magokról van szó, és az erre épülő kétmagos rendszerek az iPad 2 mellett az iPhone 5 szívét is képezik majd.

Bár a találgatás teljesen a képzeletre épül, azt tartsuk szem előtt, hogy az első generációs Apple tablet vagy épp az iPad 4 motorjaként ismert, Apple által fejlesztett chipet is jótékony homály takarta a bejelentésig. Az pedig szintén fontos, hogy egyre több telefongyártó kacérkodik a duplamagos processzorokkal, az androidos LG Optimus 2X pedig már kézzel fogható példaként is szolgál. Olyan pedig nincs, hogy az Apple ne venné fel a kesztyűt...

Kistesó Sokan beszélnek arról is, hogy az iPad 2 kisebb lesz elődjénél, csupán 7 hüvelykes képernyővel rendelkezik majd. E pletyka egyik finomabb változata szerint két külön tablet jelenik majd meg, egyikük 9,7 hüvelykes, a másikuk pedig 7.

Ezt a feltételezést egyelőre maga Steve Jobs cáfolta, amikor egy újságírói kérdésre azt válaszolta: a jövő továbbra is a 10 hüvelyk környékére tervezett kijelzőké, mert ezekre lehet részletgazdag tabletes alkalmazásokat fejleszteni, amelyeknek ráadásul nem takarja ki a felét a felhasználó keze.

Jó, jó, de mikor? Két kamera, dupla mag, egyenes hát vagy kis képernyő... Ez mind rendben, de a legtöbben talán azért keresnek rá az iPad 2 kifejezésre, mert azt szeretnék tudni, mikor jelenik meg? Nos, ezzel kapcsolatban végképp megoszlanak a vélemények. Abban mindenki egyetért, hogy az első félévben, innen viszont már mindenki mást és mást állít. Van, aki pont az iPad egy éves születésnapját, tehát januári dátumot emleget, máshol viszont inkább március és április a megcélzott időszak.

Ezzel kapcsolatban egy érdekes sakkfeladvány-szerű fejtegetés is megjelent az amerikai médiában, melynek középpontjában a Verizon áll. A távközlési szolgáltatónál mindenképpen 2011 elején indul el az iPhone-ok forgalmazása, és az Apple nem szeret túl sok "erős" bejelentést tenni egyetlen időpontra. Ezért, ha januárban lesz a Verizon-féle iPhone startja, márciusnál előbb nem érdemes várni az iPad legfrissebb változatára.

Nem is tudtuk, hogy ennyire akarjuk: iPad teszt
Az Apple letámadta Magyarországot
Támadnak a táblagépek: mindenki az iPad ellen

Visszafelé sült el a gépágyú: behatolástesztelő segítségével fertőz a szupervírus

A Palo Alto Networks elemzői szerint a kártevőt szinte minden vírusirtó átengedte a VirusTotal tesztjén.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.