Itthon elsőként a T-Mobile állt elő negyedik generációs mobilinternetes szolgáltatási csomaggal. A 4G/LTE örömeit egyelőre a budapestiek 40 százaléka használhatja ki.

A korábbi terveknek megfelelően január elején a Magyar Telekom elindította Magyarország első negyedik generációs mobilinternetes szolgáltatását. A T-Mobile LTE hálózat (Long Term Evolution) alapú megoldása kezdetben a budapesti lakosság 40 százalékához juthat el a jelenlegi lefedettségi térkép alapján.

Letesztelték: gyorsabb A januári bevezetést egy három hónapos tesztüzem előzte meg. A tervek szerint az év folyamán a főváros egész területére kiterjesztik a 4G/LTE lefedettséget. A szolgáltató közleménye szerint a tesztelők úgy tapasztalták, hogy a webböngészés és az online játék a szélessávú vezetékes internet használatához hasonló élményt ad. Ez mondjuk nem túl meglepő, hiszen pontosan ez lenne a lényege a tavaly megkezdett hálózatmodernizációnak.

A Magyar Telekom még 2011 májusában jelentette be, hogy a következő években 30 milliárd forint nagyságrendben fejleszti mobilhálózatát, amelynek köszönhetően jövőre Budapesten és több nagyvárosban, 2013 végéig pedig már gyakorlatilag a teljes országban elméletileg 21 MBit/s sebességgel lehet majd mobilinternetezni. Ezt követően indult be októberben 80 budapesti bázisállomáson az LTE, vagy közkedveltebb nevén 4G szolgáltatás tesztje.

Akciós csomagban Az LTE kihasználásához egy új díjcsomagot vezetett be a T-Mobile, mégpedig a nyári HSPA+ indításakor debütáló Net&Roll család részeként. A Net&Roll 4G most akcós feltételekkel vehető igénybe, amelynek fejében havi 40 gigabájtos adatforgalomra lesz lehetőség, a garantált 4Mbps letöltési sávszélesség pedig a korábbi HSPA+ csomagok duplája. A család többi tagjához hasonlóan itt sem lesz túlforgalmazási díj, az adatkorlát átlépése után a sávszélesség lassul csak le.

Jövőre minden budapestinek lesz 4G-s elérése
Indul a T-Mobile 4G hálózatának éles tesztje

Már csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net

Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.