A társaság kibővíti a kiskorúak védelmét célzó, augusztusban bejelentett lehetőségeket, és módot ad a 18 év alattiaknak vagy törvényes képviselőiknek, hogy eltávolíttassák az őket ábrázoló képeket a keresési találatok közül.

Az amerikai szenátus kereskedelmi bizottságának tagjai kedden találkoztak a YouTube, a Snapchat és a TikTok képviselőivel, hogy a gyerekek online biztonságát érintő kérdéseket vitassanak meg, ezen belül is kérdéseket tegyenek fel a közösségi platformokon tapasztalható visszaélésekkel és a veszélyes vagy meggondolatlan viselkedés elősegítésével kapcsolatban. Bár a beszámolók szerint egyik technológiai vállalat sem kötelezte el magát semmilyen jogalkotási javaslat mellett, a Google nem sokkal később bejelentette, hogy újabb elemmel bővíti az augusztusban már bejelentett, a kiskorúak védelmét célzó intézkedéseit.

A korábbi lépések köztt volt például a 13–17 éves YouTube-felhasználóknál az alvásidőre vonatkozó emlékeztető és az "ideje szünetet tartani" figyelmeztetés beállítása, vagy annak korlátozása, hogy milyen láthatóságot kapnak a fiatal felhasználók által közzétett videók. A mostani közlés viszont már az internetes keresésekre vonatkozik: a Google eszerint lehetővé teszi, hogy 18 éven aluliak (illetve szüleik vagy képviselőik) eltávolíttassák a róluk szóló képeket a keresőszolgáltatás találati listáiról.

A webről azért nem tűnik el

A folyamatot ezen a dedikált oldalon lehet megindítani néhány egyszerű lépésben, a kérelem jóváhagyása után pedig a megjelölt tartalom nem jelenik meg többé sem a képkeresési találatok között, sem indexképként a Google keresőjének bármelyik másik szolgáltatásában. Az igényléseket a Google munkatársai elvileg személyesen vizsgálják meg, és szükség szerint további információt is kérhetnek annak megrősítésére, hogy a kérelem megfelel-e az eltávolítás követelményeinek.

A döntés eredményéről a beküldők értesítést kapnak, és a Google hivatalos blogján közölt útmutató azt is hangsúlyozza, hogy az új lehetőség nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy a fiatalok nagyobb befolyát nyerjenek saját digitális lábnyomuk alakítására. Ahogy azonban a Google is felhívja rá a figyelmet, a szóban forgó anyagok ettől még nem tűnnek el az internetről: ha ez a cél, akkor a tényleges eltávolítás érdekében a képeket hosztoló webhelyek üzemeltetőivel kell kapcsolatba lépni.

A keresőóriás új szabályai közül érdemes kiemelni a felnőtteknek szóló tartalmakat szűrő "biztonságos keresést", amelyik a továbbiakban már nem csak a 13 éven aluliak, de a 18 évesnél fiatalabb felhasználók számára is alapértelmezett beállítás lesz. A Google megváltoztatja a kiskorúaknak szóló hirdetések megjelenítési módját is, letiltva a gyerekek életkora, neme vagy érdeklődési köre alapján történő megcélzását, illetve a tevékenységükkel összefüggő helyadatok begyűjtését.

Közösség & HR

Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak

A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.