A SecureX szolgáltatás központi irányítást biztosít mind a Cisco, mind más szállítók biztonsági eszközeihez.
Hirdetés
 

Minden a felhőben történik. Ennek szellemében jelentette be a Cisco az RSA Konferencián a SecureX platformot, amely közös felületre csatornázza be a különböző ciscós és nem ciscós biztonsági alkalmazásokat.

A Cisco három területen ígér előrelépést a platformmal.

– Egyesíti az adott szervezet biztonsági portfólióját egy áttekinthető és egyszerűen kezelhető platformon az ismeretlen fenyegetések és a házirendek megsértésének azonosításától a biztonsági elemzésekig. A SecureX-be rugalmasan integrálhatók a nem Cisco fejlesztésű megoldások is, így végpontoktól a hálózaton át a felhőig és az alkalmazásokig átfogó képet ad egy adott szervezet biztonsági eseményeiről.

– Segít a biztonsági munkafolyamatok automatizálásában. Akár a fenyegetettségvizsgálatok és az elhárítás bizonyos folyamatai is automatizálhatók vele.

– Új menedzselt fenyegetettségkeresési képességet biztosít a Cisco Talos támogatásával.

A Cisco magyarázata szerint egy ilyen központi biztonsági platformnak az ad létjogosultságot, hogy a gyorsuló digitális átalakulás (például a felhőbe költözés, vagy az IoT és a nagy sávszélességű vezeték nélküli technológiák terjedése) miatt nagy tempóban gyarapodnak a szervezeteket fenyegető támadási vektorok. Az egyre komplexebb IT-környezeteket sokféle technológiával, bonyolult folyamatokkal lehet megvédeni. A gyártó felmérése szerint viszont a szervezetek közel harmada a szervezetek közel harmada több mint ötven különböző szolgáltatást használ egyszerre rendszerei védelmére, ezek összehangolása, különösen ha több gyártó termékeiről van szó, egyre nehezebb feladat.

Gyorsan üzembe helyezhető

A Cisco azt állítja, hogy a SecureX üzembe helyezéséhez mindössze negyed óra kell, és máris a szervezet teljes IT-rendszerében elemezhetővé teszi a biztonsági eseményeket és az adatforgalmat, akár a tikosított forgalmat is. A „felhő-natív” jelző abban testesül meg, hogy a platform az Amazon (AWS), a Google (Google Cloud) és a Microsoft (Azure) felhőjében épp úgy használható, mint magánfelhőben. A platform egyébként több mint 150 millió végpontig skálázható.

Nagy előnye még, írja a Cisco a platform bemutató oldalán, hogy könnyen harmonizálhatók a biztonsági operáció, az IT operáció és a hálózati operáció biztonsági irányelvei, illetve ellenőrizhető azok betartása.

A SecureX a tervek szerint idén júniustól lesz általánosan elérhető. Egyelőre a béta programra lehet jelentkezni.

Biztonság

A kivándorlás miatt inoghat meg a brit innovációs gazdaság

Egy brit-német kutatás kimutatta: a 2016-os Brexit-szavazás után a tehetségek hosszú tömött sorokban hagyták el Nagy-Britanniát.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.