Az okos termosztátot kifejlesztő Nest Labs 3,2 milliárd dollárt ért a Google számára.

Az új év beköszöntével a Google nem vesztegeti az időt, máris bejelentette történetének második legnagyobb értékű cégfelvásárlását. Az autók után a vállalat egy új területet, az otthonokat szeretné meghódítani, behálózni, aminek érdekében 3,2 milliárd dollár készpénz ellenében megvásárolta az otthoni intelligens eszközöket és megoldásokat fejlesztő Nest Labs csapatát.

Google fészek az otthonokban

Ennél többet (12,5 milliárd USD) egyedül a Motoroláért adott ki a Google, így a Nest megszerzése a nagyobb horderejű üzletek közé tartozik (a DoubleClick 3,1 milliárdot, a YouTube 1,7 milliárdot fizettek). Az értéknél sokkal messzebbre mutat az a lehetőség, amit a Nest Labs termékei és szakemberei nyújthatnak Larry Page és a Google számára. A Nest első és azonnal nagy sikert arató terméke az úgynevezett okos termosztát (Nest), ami egy kerek, falra szerelhető, csiszolt üvegburával és kijelzővel ellátott hőmérséklet szabályozó. A rendszer része egy mobilos app, amivel akár távolról is szabályozhatóak az otthoni viszonyok, de a rendszer önállóan is képes alkalmazkodni a helyiségekben tapasztalható viszonyokhoz.

A Nest Labs alapítói: Matt Rogers és Tony Fadell

Az újabban füst- és szén-dioxid érzékelővel is piacra lépő Nest a Google hivatalos nyilatkozata szerint a jövőben megőrzi függetlenségét, és folytatja a tevékenységét, ahogy eddig. Az alapítók, Tony Faddell és Matt Rogers csatlakoznak a Google csapatához, de a többi alkalmazott státusza változatlan marad. A Nest alapítók bejelentéséből kiderül, hogy a Google-el már több éves a kapcsolat, olyannyira, hogy 2011-ben a keresőcég Ventures részlege befektetésekkel segítette a vállalkozást.

Mi lesz ebből?

Amikor a Google felvásárol egy vállalkozást, azonnal megindulnak a találgatások a szolgáltatások sorsával kapcsolatban, ami nem csoda, hiszen az utóbbi években azt gyakran elkaszált, leállított, beolvasztott fejlesztések követték. A félelmek és bizonytalanságok eloszlatása céljából a Nest közzétett egy GYIK szekciót, ahol kifejtik, hogy a jövőben nem szűnik meg az iOS alapú alkalmazások támogatása, illetve az adatvédelmi szabályok sem változnak a jövőben, vagyis a felhasználók adatait nem fogják megosztani a Google-el.

Az ügylet pikantériája, hogy Tony Fadell 2001. és 2008. között az Apple-nek dolgozott, ahol elsősorban az iPoddal összefüggő fejlesztések jutottak neki feladatként. Távozása után alapította meg a Nest Labs-t, ahol a munkatársak nagy része szintén volt Apple alkalmazott. A piac alapvetően jól fogadta a hírt, a Google részvények ára 0,5 százalékkal emelkedett, ami úgy jött össze, hogy egyelőre senki sem tudja, mi sül ki a Google és a Nest kapcsolatából. A hangvezérelt, automatizált, okos otthonba integrált Android víziója a legkézenfekvőbb, amivel a Google egy újabb, stratégiailag rendkívül fontos személyes térbe, a lakásokba tudja eljuttatni szolgáltatásait.

A Snapchat alapítójának húga lenne a telefonszex Gattyánja

Már annyira a mainstream része az erotikus tartalmakat kínáló Quinn, hogy alapítóját, Caroline Spiegelt a finnek híres stratuprendezvényére, a Slush-ra is meghívták.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.