Nagyon népszerű a téma a hirdetők között, sokat kaszálhatna rajta Zuckerberg cége, de ezúttal győzött az óvatosság.

Új, de szándékos stratégia a kriptovalutákat reklámozó hirdetések kitiltása a közösségi hálózat rendszeréből. A határoztatot ideiglenesnek szánja a Facebook, amíg eldönti, milyen álláspontot vegyen fel az elmúlt időszak egyik legfelkapottabb témájával kapcsolatban.

Pénz beszél, kutya ugat

A folyamatos profitnövelés szorításában kevesebb elvet engedhet meg magának Mark Zuckerberg cége, mint egy magánember, de akad néhány olyan terület, ahol igyekszik óvatosan manőverezni a vállalat. A gyűlöletbeszéd és az álhírek témája mellett ilyenné vált a bitcoinnal, pontosabban a kriptovalutákkal foglalkozó hirdetések világa is.

Tegnap jelentette be a Facebook, hogy nem csupán a már ismert kriptovalutákra vonatkozik tiltása, hanem az ICO-kra is, vagyis az új kriptopénzek bevezetésével járó befektetői toborzásokat népszerűsítő reklámokra is. Rob Leathern el is árulta, miért döntött így a vezetés: a hivatalos indoklás szerint ezeket az eseményeket gyakran félrevezető vagy kifejezetten becsapós hirdetési gyakorlatokkal népszerűsítik. A közösségi hálózat üzemeltetőjének termékmenedzsere úgy véli, hogy a napjaink kriptovalutákat hirdető cégeinek jelentős része nem jár el jóhiszeműen a reklámozás során.

Mint írtuk, a döntés nem végleges. Leathern közlése értelmében jelenleg azon dolgoznak a Facebooknál, hogy kitalálják, miként lehetne úgy felvenni a harcot a becsapós bitcoin és altcoin hirdetésekkel szemben, hogy közben a legitim reklámok helyt kaphassanak a 2 milliárdosra hízott felhasználói tábor kijelzőin.

Instán sincs bitcoin

Nem korlátozza új szabályozását pusztán a Facebookra az üzemeltető. Mint kiderült, az anyavállalat irányítása alatt álló megoldásoknál szintén életbe léptették a döntést. Így például az Instagramról is letiltották a kriptovalutás hirdetéseket, és ugyanígy elérhetetlenné váltak a cég Audience Network szolgáltatásán keresztül. Utóbbit a közösségimédia-birodalom mögött álló vállalat a külső felek oldalain való reklámmegjelenítésre használja.

De nem csak veszélyt lát a kriptopénzekben a Facebook. Mark Zuckerberg pár hete jelentette be, hogy komoly erőket mozgatnak idén a tavalyi és tavalyelőtti, nagy port kavart incidensek kivédésére (azóta néhány konkrétum is kiderült). Az amerikai elnökválasztás orosz gyökerű befolyásolási kísérletét és az álhíreket jelölte meg ennek során az egyik legfontosabb feladatként. Emellett viszont közzétette gondolatait a bitcoinról és társairól is.

Zuckerberg érdeklődik a technológia rejtette lehetőségek iránt, még akkor is, ha azok felkarolása az ellenőrzési feladatok nehezebbé válásával járhat. "Mély érdeklődéssel tanulmányozom a technológiák pozitív és negatív oldalait, annak figyelembevételével, hogy miként tudnánk azt legjobban saját szolgáltatásaink javára fordítani" – összegezte a Facebook CEO-ja.

Konkrét tervekről tehát egyelőre nem írt, de nem kizárt, hogy az egyre népszerűbbé váló blokklánc-vonatra előbb-utóbb felugrik Zuckerberg cége is.

Biztonság

Kiosztották az idei Gyurós Tibor-díjakat

A hagyományokhoz híven, idén is az IVSZ éves konferenciáján, a Mentán adták át a hazai informatikai élet kíválóságait elismerő díjakat.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.